|

Konaković: Niko više ne govori o NATO-u, utihnuli su i povici "imamo ANP"

Konaković: Niko više ne govori o NATO-u, utihnuli su i povici "imamo ANP"
278
A. D.
23.2.2020. u 17:21
189
komentara
278

dijeljenja
Konaković: Niko više ne govori o NATO-u, utihnuli su i povici "imamo ANP" Foto: M. O./Klix.ba
Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković izjavio je da niko više u BIH ne govori o NATO putu naše zemlje, a čak se ni sjednica Komisije za integracije u NATO ne može održati.
"Objasnili su Dodik i Tegeltija kako su na naš put stavili tačku i vezali nas za stav i put Srbije. One Srbije kojoj nismo mogli dokazati agresiju na BiH jer su Predsjednika loše savjetovali savjetnici. Utihnuli su povici 'imamo ANP'.
Sad se nešto drugo viče. Pozivaju se glasno međunarodne institucije, OHR, ambasade, posebno SAD da djeluju i zaštite našu zemlju od Dodika i Čovića.
Nijedan konkretan potez, bez zajedničkog djelovanja. Ono što je najgore jeste činjenica da su naši lideri uništili ili su trgovali institucijama i ne postoji nijedna koja bi mogla barem malo nasekirati dvojac Dodik-Čović", smatra Konaković.

Na orgijanje četnika u manjem bh. entitetu, kako navodi Konaković, ministar sigurnosti kaže da je dobio garancije od Lukača da ce MUP RS zastiti povratnike.

"Malo nakon toga grupa dječaka vrijeđa pokrivenu djevojčicu u Srebrenici, a nama ostaju opet samo saopštenja. Ministar sigurnosti nije se ni oglasio", naveo je, između ostalog, Konaković, te dodaje:

"Sad ćete malo kao zavikati na Dodika, malo ga po prstima verbalno i opet po starom. Čak vam ni vojska uhljebljenih članova više ne aplaudira i ne vjeruje. Utihnuli su poklici iz javnih preduzeća. Plaše se i ti ljudi za budućnost naše djece sa vašim stranačkim, rodbinskim, nesposobnim kadrovima za čije se pozicije borite više nego za državu", poručio je predsjednik Naroda i pravde.
Prijavi grešku


Komentari (189)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...