Podrška projektima
204

Konaković i Field: Sarajevo može povući naprijed i druge dijelove BiH

A. D.
Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković Elmedin Dino Konakovic razgovarao je danas sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva u BiH Matthewom Fieldom i Danielom Fiellerom iz Ministarstva vanjskih poslova UK o radu Vlade i Skupštine Kantona te realizaciji brojnih projekata kojima British Embassy Sarajevo daje posebnu podršku i finansijsku potporu.

“Osjećamo da imamo podršku građana, da oni prepoznaju i podržavaju promjene. Kanton Sarajevo stvara novi model političkog djelovanja za koji već dobijamo podršku i iz drugih dijelova Bosne i Hercegovine. To nas posebno ohrabruje jer svjedočimo koliko ljudi zaista žele promjene”, poručio je Konaković.

Britanska ambasada je od samog početka stala uz brojne projekte Vlade i Skupštine KS i obezbijedila značajnu kadrovsku i finansijsku podršku. Među njima su posebno važni projekti vodosnabdijevanja , saobraćajne infrastrukture, javnog prevoza , smanjenja zagađenja i zaštite okoliša kao i brojne druge kreativne ideje i akcije koji olakšavaju i unapređuju život stanovnika Sarajeva.

Kako su gosti naglasili, ta podrška će se nastaviti i intenzivirati pogotovo u najavljenim procesima reorganizacije javnih komunalnih sistama uz optimalno upravljanje ljudskim resursima čemu će se posvetiti posebna pažnja.