{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konaković: Građani nisu zaslužili psovke, podnijet ću ostavku u roku od osam dana

19.3.2018. u 14:49
130
165
Konaković: Građani nisu zaslužili psovke, podnijet ću ostavku u roku od osam dana
130
Konaković: Građani nisu zaslužili psovke, podnijet ću ostavku u roku od osam dana
Foto: Klix.ba
Vladi Elmedina Konakovića danas je izglasano nepovjerenje u Skupštini Kantona Sarajevo, ostavku će dati u zakonskom roku, a o svom nasljedniku ne želi nagađati.
"U roku od osam dana podnijet ću ostavku. Vlada će nastaviti raditi normalno prema planu, a građani nisu trpjeli ni ranije pa neće ni sada zbog nove situacije. Građani nisu zaslužili slušati psovke u Skupštini i ne bi bilo uredu da pokažem sve poruke koje je razmjenjivao s političkim šefovima", rekao je Konaković nakon što je većina u Skupštini Kantona Sarajevo izglasala nepovjerenje njegovoj vladi.

On je kazao kako su smjenu pokrenuli šefovi stranaka "koji se voze u Mercedesima" te da su mnogi zastupnici bili na ivici da li da glasaju ili ne – pa su na kraju podlegli zahtjevima stranaka.

"Da sam radio kao drugi šefovi imao bih pet zastupnika na svojoj strani, ali nisam. Najbučniji tokom rasprava bili su oni s djecom koja su zaposlena u javnim preduzećima. Došao sam da vidim ko će pokleknuti, mada su to uradili i oni koji nisu htjeli, a o novom premijeru neću špekulisati", kazao je premijer Kantona Sarajevo u tehničkom mandatu.

On je zaključio kako današnjim glasanjem nije razočaran, jer je situacija sasvim jasna.

"Krenuli smo s novim političkom projektom da bismo promijenili stanje u društvu", zaključio je Konaković.

Podsjećamo, Skupština Kantona Sarajevo izglasala je danas nepovjerenje Vladi KS s premijerom Elmedinom Konakovićem na čelu. Za smjenu je glasalo 20 zastupnika, troje je bilo protiv, a 11 suzdržanih.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: