Dogovor sa Savezom
12

Konaković: Djecu OŠ Silvije Strahimir Kranjčević niko neće dirati sljedeću školsku godinu

Piše: M. N.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Učenici i uposlenici Osnovne škole Silvije Strahimir Kranjčević u Sarajevu neće biti deložirani još jednu školsku godinu jer je Vlada KS uspjela postići dogovor sa Savezom izviđača FBiH.

Kako je na današnjoj sjednici rekao premijer Elmedin Konaković, prije 20-ak dana razgovarali su s predstavnici Saveza izviđača i od njih su prije četiri dana dobili ponudu za najam u iznosu od 10.000 KM.

"Pokrenuli smo niz procedura kako bismo ovo riješili, jer su pravobranilaštva KS i Općine Centar napravila velike propuste. Čudno nam je i zašto Općinski sud to nije riješio po službenoj dužnosti, već je donesena ponovna odluka o deložaciji. Dobra stvar je da je žalba KS uvažena, ali ne i naš zahtjev da se deložacija odgodi do okončanja postupka, što nam je čudno", kazao je Konaković zastupnicima.

Podsjetimo, Općinski sud u Sarajevu je donio odluku o deložaciji ove škole za 16. august u 10 sati. Predstavnici Vlade KS i Saveza izviđača FBiH sastat će se sljedeće sedmice kako bi se pokušala dogovoriti prilagodljivija cijena.

"Djecu niko neće dirati sljedeću školsku godinu. Postići ćemo dogovor i nadam se da ćemo imati još malo razumijevanja", zaključio je Konaković.