|

Konačno dogovoreno formiranje vlasti: Predsjedništvo BiH odobrilo imenovanje Zorana Tegeltije

Konačno dogovoreno formiranje vlasti: Predsjedništvo BiH odobrilo imenovanje Zorana Tegeltije
312
A. P.
19.11.2019. u 14:11
328
komentara
312

dijeljenja
Konačno dogovoreno formiranje vlasti: Predsjedništvo BiH odobrilo imenovanje Zorana Tegeltije Članovi Predsjedništva BiH na sastanku s ambasadorima SAD-a, Italije, VB, Francuske, Njemačke i EU (Foto: I. Š./Klix.ba)
Zoran Tegeltija imenovan je danas kandidatom za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, saznaje Klix.ba.
Njegovo imenovanje desilo se danas na posebnoj sjednici Predsjedništva BiH.

Klix.ba ekskluzivno saznaje da je postignut kompromis o rješenju jednogodišnje političke krize u BiH. Danas je zvanično dogovoreno da BiH u sjedište NATO-a pošalje program reformi, a to će uraditi Stalna misija. Na istoj sjednici Predsjedništva BiH danas je nakon usvajanja te odluke uslijedilo imenovanje Zorana Tegeltije za kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Zoran Tegeltija (Foto: Klix.ba) Zoran Tegeltija (Foto: Klix.ba)


Članovi Predsjedništva BiH su danas u 12 sati primili ambasadore Sjedinjenih Američkih Država, Republike Italije, Republike Francuske, Velike Britanije i Sjeverne Irske, Savezne Republike Njemačke i šefa Delegacije EU u BiH.

Tako će BiH uskoro nakon više od godinu dobiti vlast nakon iznalaženja kompromisnog rješenja kada je riječ o NATO putu BiH. A kompromis se ogleda u tome da naša država pošalje u sjedište NATO-a svoj program reformi.
Prijavi grešku


Komentari (328)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...