{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konačno će biti riješeno pitanje finansiranja sudija i tužilaca u BiH

11.5.2015. u 17:23
6
8
Konačno će biti riješeno pitanje finansiranja sudija i tužilaca u BiH
6
Konačno će biti riješeno pitanje finansiranja sudija i tužilaca u BiH
Foto: Klix.ba
Ministar pravde u Vladi RS Anton Kasipović održao je danas radno-konusultativni sastanak sa ministrom pravde Federacije BiH Matom Jozićem i predstavnicima Delegacije Evropske unije u BiH, Ministarstva unutrašnjih poslova RS i Ministarstva pravde BiH.
Na sastanku je razgovarano o finalizaciji nove Strategije za reformu sektora pravde od 2014. do 2018. godine, te o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH.

Ovom prilikom usaglašen je tekst Strategije za reformu sektora pravde za period 2014-2018. godine koja će se uputiti Vijeću ministara BiH, vladama entiteta i Pravosudnoj komisije Brčko Distrikta BiH na usvajanja.

Nakon konačnog usvajanja Strategije, biće riješeno pitanje finansiranja sudija i tužilaca izabranih za rad na predmetima ratnih zločina kako na entitetskom, tako i na nivou BiH.

Vezano za izmjene i dopune Krivičnog zakona BiH, sačinjene su dvije verzije izmjena Zakona koje se odnose na usklađivanje zakonodavstva sa preporukama MONEYVAL-a koje će biti upućene vladama entiteta i Vijeću ministara BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: