{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konačna odluka u slučaju Ganić 9. jula

S
20.4.2010. u 15:44
0
7
Konačna odluka u slučaju Ganić 9. jula
0
Konačna odluka u slučaju Ganić 9. jula
Foto: AP
Pred sudom u Londonu danas je održano ročište u slučaju Ejupa Ganića na kojem je odbrana bivšeg člana Predsjedništva BiH dostavila dokumente kojima će se koristiti na sudu, te zvanični odgovor na zahtjev Republike Srbije za izručenje Ganića. Konačnu odluku sud Velike Britanije će donijeti 9. jula.
"Danas je sudu Velike Britanije dostavljen zvaničan odgovor na zahtjev za izručenje Ganića i predstavljeni su dokumenti koji će se koristiti na sudu, kao i lista svjedoka. Ono što je veoma bitno jeste da je određen sudski rok za proces, pretres i donošenje odluke i taj datum je 5. juli", kazala je za Sarajevo-x.com Emina Ganić dodajući da je danas dodjeljen i sudija koji će predsjedavati ovim slučajem, a radi se o jednom od najiskusnihih sudaca u Velikoj Britaniji.

Sudija Tim Walkman je nakon petog jula dodijelio uzastopne datume za argumentaciju, pretres i donošenje odluke, te se konačna odluka u slučaju Ganić može očekivati već 9. jula 2010. godine.

"Mi imamo rok da do 18. maja pripremo punu dokumentaciju, a ne opisnu kao do sada, i predstavimo sve dokazne materijale i listu svjedoka", istakla je Ganićeva dodajući da je Tužilaštvo Srbije tražilo rok od mjesec dana, tačnije do 15. juna kako bi pripremili svoje argumente za ročište.

"U svakom slučaju obje strane moraju biti spremne do 5. jula, a već 9. jula mi ćemo imati konačno odluku, no sigurni smo da će biti više nego zadovoljavajuća ne samo za dr. Ganića nego i za cijelu Bosnu i Hercegovinu", naglasila je Emina Ganić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: