Jurišić u Predsjedništvu BiH
0

FOTO / Komšić uz zagrljaje primio "čovjeka koji nije ukaljao svoj obraz"

Sarajevo-x.com
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić danas je u svom uredu primio Iliju Jurišića, bivšeg predsjedavajućeg Općinskog vijeća Tuzla, kojega su u maju 2007. na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" uhapsile srbijanske vlasti pod optužbom za navodne zločine nad vojnicima JNA u slučaju Brčanska Malta.

Jurišić je u zatvoru proveo tri i po godine, nakon čega je odlukom Sudskog vijeća Apelacionog suda u Beogradu pušten na slobodu.

Ovom prilikom Jurušić je zahvalio Komšiću na bezrezervnoj podršci i zalaganju za njegovo puštanje iz beogradskog zatvora u kojemu je, u vrlo teškim uslovima, izdržao tri i po godine.

Naglasivši kako je iznimno sretan što vidi Jurišića, kako u svome gradu, tako i u Sarajevu i državi Bosni i Hercegovini, član Predsjedništva BiH još jednom je istaknuo da je Ilija Jurišić čovjek koji braneći svoju zemlju nije ukaljao svoj obraz.

Sastanku su prisustvovali i Jasmin Imamović, načelnik Općine Tuzla, Sinan Alić, predsjednik Fondacije "Istina, pravda, pomirenje" i Jozo Nišandžić, zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Tuzla, saopćeno je iz Komšićevog kabineta.