{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komšić tražio informaciju o svim angažmanima OSBiH za snimanje filmova

15.8.2013. u 12:50
0
92
Komšić tražio informaciju o svim angažmanima OSBiH za snimanje filmova
0
Komšić tražio informaciju o svim angažmanima OSBiH za snimanje filmova
Zgrada Predsjedništva BiH (Foto: Klix.ba)
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić zatražio je od ministra odbrane BiH Zekerijaha Osmića informaciju o svim eventualnim angažmanima naoružanja, opreme i ljudstva Oružanih snaga BiH za potrebe produkcije i snimanja televizijskih i filmskih projekata u Bosni i Hercegovini, počev od 01. decembra 2005. godine do danas.
Kako saznajemo, Komšić je tražio dostavljanje kopija svih pratećih odluka, naredbi ili drugih akata na osnovu kojih je, i ako je, ostvaren takav angažman od osnivanja OSBiH.

Povod ovakvog poteza predsjedavajućeg Predsjedništva BiH je odluka i izdavanje naredbe da se za potrebe snimanja filma "Na mliječnom putu", režisera Emira Kusturice, ustupe naoružanje, oprema i ljudstvo OSBiH.

Podsjećamo da je iz Kabineta Željka Komšića naloženo načelniku Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH, generalmajoru Anti Jeleču, da suspenduje odluku Ministarstva odbrane BiH o izdavanju opreme i naoružanja sa pripadajućim vojnicima za potrebe snimanja filma.

Ovim povodom se jučer oglasio i Kabinet Nebojše Radmanovića, člana Predsjedništva BiH, iz kojeg su naveli da ta odluka nije stav čitavog Predsjedništva, a posebno ne Radmanovića.

U filmu glumi i slavna talijanska glumica Monica Bellucci, a ekipa će kadrove ovih dana snimati na Zelengori.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: