{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komšić: Sarajevski taksisti imaju veoma važan imidž u gradu

F
8.9.2014. u 16:53
6
10
Komšić: Sarajevski taksisti imaju veoma važan imidž u gradu
6
Komšić:  Sarajevski taksisti imaju veoma važan imidž u gradu
Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić danas je posjetio udruženje „Sarajevotaxi“, te sa Enverom Suljagićem, predsjednikom i članovima ovoga udruženja razgovarao o njihovom radu i aktivnostima, tekućim problemima kao i budućim razvojnim projektima.
Tokom razgovora, članovi udruženja su izrazili negodovanje povodom rješenja koje predviđa Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o taksi prijevozu u KS.

Gradonačelnik je istakao da je cilj njegove posjete i da se, između ostalog, podrobnije upozna sa problemima sa kojima se sarajevski taksisti svakodnevno susreću, a kako bi u granicama svojih mogućnosti mogao utjecati na njihovo rješavanje.

Na sastanku je problematizirano i pitanje nelegalnog rada taksista koje stvara štetne reprekusije po širu društvenu zajednicu sa osvrtom na postojeće zakonske mehanizme za efikasnije uklanjanje ove pojave.

- Taksisti osiguravaju alternativni saobraćaj u glavnom gradu, a svjedoci smo vrlo čestih zastoja u saobraćaju iz različitih razloga. Sarajevski taksisti imaju veoma važan imidž u gradu. Kao gradonačelnik uvažavam njihov značaj, uvijek su na usluzi građanima i oni su ti koji stranim turistima i posjetiocima prenose prve dojmove o glavnom gradu - rekao je Komšić.

Prilikom posjete ovom Udruženju, gradonačelnik je obišao prostorije moderno opremljenog dispečerskog centra putem kojeg se brzo i kvalitetno uspostavlja veza između taksi vozača i građana i time doprinosi boljoj i sigurnijoj usluzi za građane Sarajeva.

Ovom prilikom, predsjednik Suljagić je Komšića upoznao sa vrlo modernim projektom koji će 2015. godine pružati najsigurniju taksi uslugu a ogleda se u tome da će građani i turisti, putem aplikacije koju skinu sa interneta, jednim klikom moći pozvati najbliži locirani taksi.

Zbog dugogodišnjeg profesionalnog i odgovornog rada, udruženje "Sarajevotaxi" više puta bilo je predloženo za dodjeljivanje priznanja Grada Sarajeva – Šestoaprilske nagrade, a temeljem odluke gradonačelnika od 6. septembra 2001. godine dobilo je privilegiju da u sastavu svog naziva koristi ime grada Sarajeva, saopćeno je iz Grada Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: