|

Komšić s dijasporom u Chicagu na proslavi Dana državnosti BiH

Komšić s dijasporom u Chicagu na proslavi Dana državnosti BiH
106
A. D.
28.10.2019. u 08:10
34
komentara
106

dijeljenja
Komšić s dijasporom u Chicagu na proslavi Dana državnosti BiH
Bosanskohercegovačka zajednica u Chicagu tradicionalno obilježava sve državne praznike Bosne i Hercegovine, pa će tako na prigodan način i ove godine proslaviti i 25. novembar, Dan državnosti BiH.
Ovaj put pod pokroviteljstvom bh. organizacija iz Chicaga u nedjelju, 24. novembra, bit će organizirana svečana akademija sa večerom, a specijalni gost bit će predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, saopćili su iz ovog udruženja.

Pored njega, prisutnim će se obratiti i stalni predstavnik Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim nacijama u New Yorku, ambasador Sven Alkalaj, direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada Emir Ramić, bivši ambasador BiH u SAD Haris Hrle, te generalni konzul Elvir Resić.

"Drago nam je što ćemo na proslavi Dana državnosti BiH ugostiti nekoliko izuzetno bitnih imena, predvođenih gospodinom Željkom Komšićem. Grupa mladih intelektualaca, koji prepremaju ovaj program nadaju se da ce se njima priključiti što veći broj mladih u organizaciji obilježavanja Dana državnosti. Svi prisutni moći ce uživati u bogatom kultutnom programu koji priprema ova mlada grupa. Vjerujemo da će se na ovoj svečanoj akademiji okupiti Bosanci i Hercegovci od 7 do 77 godina i na pravi način obilježiti ovaj bitan datum za našu jednu i jedinu domovinu", kažu iz organizacionog odbora
Prijavi grešku


Komentari (34)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...