BiH
39

Komšić poželio dobrodošlicu učesnicima 9. BIMF-a

FENA
Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić ugostio je danas direktoricu Internacionalnog muzičkog festivala Bosna (BIMF) Zemiru Masleša i dekana Univerziteta iz Nevade i člana Odbora ovog festivala prof. Jeffreyja Koepa.

Prijemu su prisustvovali i stalni gosti Festivala, zagrebački solisti Mislav Pavlina i Karlo Fio, koji će svojim nastupom večeras u Domu Oružanih snaga BiH otvoriti 9. izdanje ove manifestacije.

Poželivši dobrodošlicu, gradonačelnik Komšić je kazao da je gradu Sarajevu čast što će i ove godine na ovoj već tradicionalnoj manifestaciji nastupiti ugledna imena svjetske muzičke scene i bližeg okruženja.

"Ovo je značajan muzički događaj, koji u sebi nosi i tu edukacionu nit s obzirom na to da će se tokom Festivala održati muzičke radionice za naše najmlađe sugrađane", istaknuo je Komšić.

Direktorica Festivala Zemira Masleša zahvalila je gradonačelniku i Gradskom vijeću na finansijskoj podršci, navodeći da će zbog toga sve koncertne večeri do 15. juna, do kada traje Festival, biti besplatne.

Također je izrazila zadovoljstvo što je Internacionalni muzički festival Bosna (BIMF) Gradsko vijeće proglasilo manifestacijom od značaja za Grad Sarajevo.

U ime Odbora Festivala riječi zahvale uputio je i gost iz Sjedinjenih Američkih država prof. Jeffrey Koep.

"Već drugi put sam gost ovog zaista predivnog grada i ljubaznih ljudi", istaknuo je prof. Koep i ukazao na povezanost sarajevskog i Univerziteta iz Nevade ugovorom o akademskoj saradnji, potpisanim prije šest godina.

Zagrebački solisti Mislav Pavlina i Karlo Fio su istakli da su im sarajevski muzičari koji već devetu godinu organiziraju ovu manifestaciju "najvjerniji i najbolji partneri", saopćeno je iz Gradske uprave Sarajeva.