|

Komšić potvrdio: Ured u Mostaru učiniti zajedničkim prostorom Univerziteta i Sveučilišta

Komšić potvrdio: Ured u Mostaru učiniti zajedničkim prostorom Univerziteta i Sveučilišta
1.363
Klix.ba
9.10.2018. u 12:04
331
komentara
1,3k

dijeljenja
Komšić potvrdio: Ured u Mostaru učiniti zajedničkim prostorom Univerziteta i Sveučilišta Foto: K. S./Klix.ba
Željko Komšić, kao kandidat za člana Predsjedništva je u toku izborne kampanje najavio zatvaranje ureda člana Predsjedništva u Mostaru. Komšić poručuje da želi da to obećanje ispuni, te da će predložiti da se ovaj prostor ustupi i pomogne prenamjeni u svrhu stvaranja zajedničkog prostora Univerziteta i Sveučilišta u Mostaru.
"Odmah pored rezidencije odlazećeg člana Predsjedništva nalazi se porušena univerzitetska čitaonica, koju niko nije obnovio poslije rata. Želim vidjeti kakve su mogućnosti da trenutne prostorije Ureda Predsjedništva u Mostaru učinimo zajedničkim prostorom za učenje i aktivnosti studenata Univerziteta "Džemal Bijedić" i Sveučilišta u Mostaru. Po preuzimanju mandata želio bih da upriličim sastanak sa predstavnicima unije studenata Univerziteta i Sveučilišta, te da u tome smislu se upoznam sa njihovim razmišljanjima o prijedlogu ali i da govorimo o mogućnosti realizacije prijedloga. Najavio sam zatvaranje tog ureda, ali ne želim da prostorije zjape prazne i neiskorištene", kazao je Komšić.

Poručio je da je iskren u namjeri da naredne četiri godine bude neko ko će povezivati ljude.

"Želim svoju energiju uložiti u mlade ljude, hoću da pričamo o Fondu otvorenih škola i postepenom približavanju u nastojanju da prevaziđemo segregaciju u srednjim i osnovnim školama. Hoću da počnemo mijenjati način kako razgovaramo o obrazovanju i prilikama za generacije koje dolaze. Hajde da pričamo o pozitivnim stvarima, možemo li tako krenuti sa ovim mandatom", zaključio je Komšić.

Podsjetimo, Komšić je za Klix.ba u toku predizborne kampanje kazao da će ukoliko bude izabran u Predsjedništvo zatvoriti ured koji je Čović otvorio u Mostaru.
Prijavi grešku


Komentari (331)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...