Migrantska kriza
368

Komšić poručio Dodiku da iskazuje bespotreban strah

D. Be.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Nakon izjave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da Oružane snage BiH neće ići na granicu sa Srbijom i Crnom Gorom te fizički zatvarati granice zbog migrantske krize, oglasio se i član Predsjedništva BiH Željko Komšić.
On je kazao za Klix.ba da Dodik iskazuje bespotreban strah u vezi sa angažmanom Oružanih snaga BiH na granici sa Srbijom kako bi se suzbili ilegalni prelasci migranata.

"Moj prijedlog je bio da se angažiraju inžinjerske jedinice, a ne naoružani vojnici, tako da se ne radi o bilo kakvom militantnom rješenju. Predsjedništvo BiH mora pokazati liderstvo u ovom slučaju a ne bježati od odgovornosti", poručio je Komšić.

Dodikova izjava došla je nedugo nakon završetka današnje sjednice Vijeća ministara BiH na kojoj je razgovarano o migrantskoj krizi. Ministarstvo odbrane dobilo je zadatak da prema Predsjedništvu BiH uputi Odluku o angažovanju inžinjerskih jedinica za sprečavanje ilegalnog prelaska granice BiH.

"Potpuno mi je poznata netrpeljivost militantnog Denisa Zvizdića prema Srbiji, koji bi umjesto zatvaranja granica trebalo da razmišlja o tome kako da se nađe rješenje za problem dolaska migranata u BiH u dijalogu sa Srbijom i Crnom Gorom, a ne da se šalje vojska na granice", istakao je Dodik.