Podstrek za BiH
1.4k

Komšić: Pismo Pompea predstavlja pruženu ruku Amerike i NATO-a

Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić smatra da pismo državnog sekretara SAD-a Michaela R. Pompea, u kojem poziva Predsjedništvo Bosne i Hercegovine da usvoji Nacionalni godišnji plan, treba shvatiti kao dodatni podstrek za našu zemlju da prihvati pruženu ruku i pomoć SAD-a i NATO saveza za produbljenje reformskih aktivnosti u svim sferama društvenog života koje MAP donosi.

"Taj proces osigurava dugotrajan mir, stabilnost, i, što je najvažnije, ekonomski razvoj. Bosna i Hercegovina i njene institucije su se već ranije opredijelile i obavezale da nastave put ka evroatlantskim integracijama kroz relevantne zakone i strategije, i mi ćemo insistirati da se taj put nastavi", rekao je Komšić.

On je naveo da je jasno da Bosna i Hercegovina pripada porodici evropskih, demokratskih, pluralističkih država koje su okupljene oko zajedničkih vrijednosti i interesa, te oblikovane kroz institucije Evropske unije i NATO saveza.

"Krajnje je vrijeme da zauzmemo svoje mjesto u toj porodici jer alternativa nema", rekao je Komšić, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.