{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komšić otvorio izložbu fotografija o Sarajevu u Puli

5.5.2013. u 16:16
4
1
Komšić otvorio izložbu fotografija o Sarajevu u Puli
4
Komšić otvorio izložbu fotografija o Sarajevu u Puli
Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić i zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajevo Miro Lazović prisustvuju svečanosti obilježavanja 5. maja – Dana oslobođenja i Dana grada Pule na poziv Borisa Miletića, gradonačelnika ovog najmlađeg pobratimskog grada sa bh. prijestolnicom.
Danas je održana Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Pule na kojoj se prigodnim govorom obratio i gradonačelnik Komšić, koji je građanima i čelnicima Grada Pule u ime Grada i građana Sarajeva čestitao ovaj značajan datum u historiji najvećeg grada Istarske županije. "Pula i Sarajevo su gradovi pobratimi, koji njeguju bogatu kulturnu i historijsku baštinu“, istaknuo je, između ostalog, gradonačelnik Sarajeva.

U subotu veče Komšić je zajedno sa zamjenicom gradonačelnika Pule Verom Radolović u galeriji Vincent iz Kastva u Istarskom narodnom kazalištu otvorio fotoizložbu pulskog fotografa Duška Marušića - Čičija pod nazivom "Sarajevo“.

Izrazivši zadovoljstvo što je ova izložba otvorena u sklopu obilježavanja Dana prijateljskog grada Pule, Komšić je kazao: "Impresioniran sam radovima i odabirom fotografija koje zorno prikazuju današnji život Sarajeva. Svaka slika na ovoj izožbi ima svoju priču, a svako ko je bio u Sarajevu prepoznat će neki svoj omiljeni dio u Čičijevim fotografijama, koji je uspio snimiti zanimljive motive važne za historiju, kulturu i tradiciju Sarajeva“.

Pulska dogradonačelnica Vera Radolović je istaknula kako Pula i Sarajevo dijele dio zajedničke historije te kako su prepoznati po multikulturalnosti i multietičnosti i među ostalim, to su bili razlozi zbog kojih je inicirano bratimljenje dvaju gradova, 21. septembra prošle godine, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: