Istraga u toku
363

Komšić o aferi "selefije": Razumijem zabrinutost, ali nećemo dozvoliti destabilizaciju BiH

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Priča o špijunskoj aferi i djelovanju obavještajaca iz Hrvatske u BiH i ozbiljne optužbe koje su iznesene polučile su i reakciju Predsjedništva BiH koje je zatražilo cjelovitu informaciju Ministarstva sigurnosti BiH.

Predsjedništvo naše zemlje zatražilo je da Ministarstvo sigurnosti BiH dostavi potpunu informaciju o aferi "selefije" kako bi se mogli izjasniti i utvrditi daljnje korake.

"Na jučerašnjoj vanrednoj sjednici Predsjedništva BiH zatraženo je od Ministarstva sigurnosti BiH da u roku od tri dana Predsjedništvu BiH dostavi sveobuhvatnu informaciju o navodima iznesenim u javnosti, a o aktivnostima SOA-e Hrvatske i generalnog konzula Hrvatske u BiH. Nakon što dobijemo potpunu informaciju uslijedit će daljnji koraci u pravcu rješavanja ovog problema. Razumijem zabrinutost javnosti u vezi s eventualnim aktivnostima o kojima se govori proteklih dana, ali isto tako želim istaći da je u ovom trenutku potrebno vjerovati u institucije države. Ne smijemo i nećemo dozvoliti destabilizaciju države Bosne i Hercegovine", poručuje član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

O ovom slučaju formiran je i predmet u Tužilaštvu BiH, a o tome je saslušan i državni ministar Dragan Mektić.