{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komšić: Kolinda žali za tim što Izborni zakon BiH nije izmjenjen onako kako su u Zagrebu planirali

Klix.ba
13.6.2018. u 17:48
1.129
321
Komšić: Kolinda žali za tim što Izborni zakon BiH nije izmjenjen onako kako su u Zagrebu planirali
1.129
Komšić: Kolinda žali za tim što Izborni zakon BiH nije izmjenjen onako kako su u Zagrebu planirali
Foto: D. S./Klix.ba
Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u Briselu je danas kratko komentarisala i situaciju u BiH te je izrazila žaljenje što Izborni zakon do sada nije izmijenjen. Na tu tvrdnju reagovao je i predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić, koji je kazao da predsjednica susjedne zemlje žali što Izborni zakon nije izmijenjen po želji Zagreba.
"Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović po Briselu s pravom izražava žaljenje što Bosne i Hercegovina nije izmijenila Izborni zakon. Grabar Kitarović ima pravo za čim žaliti jer unatoč zagrebačkim apelacijama (Ljubić i Krišto), unatoč podmuklom lobiranju za uvođenje nejednake vrijednosti glasa u Bosni i Hercegovini, Izborni zakon BiH nije izmjenjen onako kako je to Zagreb zamislio i isplanirao", kazao je danas predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić.

"Mi u Bosni i Hercegovni, nasuprot tome izražavamo radost. Nije se lako bilo odbraniti od propagandne političke i medijske agresije Zagreba, ali smo se odbranili i Evropskoj uniji pokazali, ko ovdje u Bosni i Hercegovini, poštujući presude Evropskog suda za ljudska prava nudi rješenja a ko ultimativno zahtjeva ono što je sa stanovištva evropskih i demokratskih vrijednosti nedopustivo", rekao je Komšić.

On podsjeća Grabar Kitarović da su Evropska unija, SAD i šira međunarodna zajednica angažovanije više nego ikad na izmjeni Izbornog zakona.

"Međutim, očito je da taj angažman ne prija vašim pulenima u BiH koje podstičete na rušenje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine i koji su u permanentnom sukobu kako sa predstavnicima međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini tako i sa onim predstavnicima međunarodne zajednice koji u rješavanju ovog pitanja žele dati svoj doprinos. Nije nikakvo čudo što su u sukobu jer ono što vaši puleni traže u sukobu je sa svim civilizacijskim normama. Još malo pa će početi i da otvoreno prijete onima koje Vi pozivate na snažniji angažman u BiH. Vama gospođo Grabar - Kitarović savjetujem da i dalje nastavite da se pozivate na iskrivljeni sadržaj presuda Ustavnog suda BiH, kako to rade i oni koje u Bosni i Hercegovini podržavate. Žalit ćete zbog toga još više nego što sada žalite, ali Vaše obmane neće proći", zaključio je Komšić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: