{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komšić: Kolinda žali za tim što Izborni zakon BiH nije izmjenjen onako kako su u Zagrebu planirali

13.6.2018. u 17:48
1.129
321
Komšić: Kolinda žali za tim što Izborni zakon BiH nije izmjenjen onako kako su u Zagrebu planirali
1.129
Komšić: Kolinda žali za tim što Izborni zakon BiH nije izmjenjen onako kako su u Zagrebu planirali
Foto: D. S./Klix.ba
Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u Briselu je danas kratko komentarisala i situaciju u BiH te je izrazila žaljenje što Izborni zakon do sada nije izmijenjen. Na tu tvrdnju reagovao je i predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić, koji je kazao da predsjednica susjedne zemlje žali što Izborni zakon nije izmijenjen po želji Zagreba.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović po Briselu s pravom izražava žaljenje što Bosne i Hercegovina nije izmijenila Izborni zakon. Grabar Kitarović ima pravo za čim žaliti jer unatoč zagrebačkim apelacijama (Ljubić i Krišto), unatoč podmuklom lobiranju za uvođenje nejednake vrijednosti glasa u Bosni i Hercegovini, Izborni zakon BiH nije izmjenjen onako kako je to Zagreb zamislio i isplanirao", kazao je danas predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić.

"Mi u Bosni i Hercegovni, nasuprot tome izražavamo radost. Nije se lako bilo odbraniti od propagandne političke i medijske agresije Zagreba, ali smo se odbranili i Evropskoj uniji pokazali, ko ovdje u Bosni i Hercegovini, poštujući presude Evropskog suda za ljudska prava nudi rješenja a ko ultimativno zahtjeva ono što je sa stanovištva evropskih i demokratskih vrijednosti nedopustivo", rekao je Komšić.

On podsjeća Grabar Kitarović da su Evropska unija, SAD i šira međunarodna zajednica angažovanije više nego ikad na izmjeni Izbornog zakona.

"Međutim, očito je da taj angažman ne prija vašim pulenima u BiH koje podstičete na rušenje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine i koji su u permanentnom sukobu kako sa predstavnicima međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini tako i sa onim predstavnicima međunarodne zajednice koji u rješavanju ovog pitanja žele dati svoj doprinos. Nije nikakvo čudo što su u sukobu jer ono što vaši puleni traže u sukobu je sa svim civilizacijskim normama. Još malo pa će početi i da otvoreno prijete onima koje Vi pozivate na snažniji angažman u BiH. Vama gospođo Grabar - Kitarović savjetujem da i dalje nastavite da se pozivate na iskrivljeni sadržaj presuda Ustavnog suda BiH, kako to rade i oni koje u Bosni i Hercegovini podržavate. Žalit ćete zbog toga još više nego što sada žalite, ali Vaše obmane neće proći", zaključio je Komšić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: