{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komšić: Josipovićeva ideja je neprihvatljiva

S
3.2.2012. u 17:27
0
53
Komšić: Josipovićeva ideja je neprihvatljiva
0
Komšić: Josipovićeva ideja je neprihvatljiva
Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je danas na Jahorini da za BiH nije prihvatljiva inicijativa hrvatskog predsjednika Iva Josipovića o boljoj regionalnoj saradnji u istragama ratnih zločinima, pri čemu bi bilateralnim sporazumima bila predviđena nadležnost sudova države u kojoj osumnjičeni ima prebivalište.
''BiH se nije priključila bilateralnom sporazumu Srbije i Hrvatske, jer nema jedinstven stav o tom pitanju, odnosno među članovima Predsjedništva ne postoji konsenzus'', rekao je Komšić na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, ako se steknu određeni uslovi postoji mogućnost da se ponudi Tužilaštvu BiH da, prema slobodnoj procjeni, neki od predmeta ratnih zločina bude prepušten pravosuđu druge države.

''Ovo je samo ideja i moj lični stav'', podvukao je Komšić.

On je odgovorio novinarima da danas nije bilo riječi o kandidaturi ministra inostranih poslova Srbije Vuka Jeremića za predsjednika Generalne skupštine UN, ali da je njegov ličlni stav i dalje da on ne podržava tu kandidaturu jer, kako je rekao, nema povjerenja u Jeremića.

S druge strane, predsjednik Srbije Boris Tadić odgovorio je i Komšiću i novinarima da će Srbija insistirati na Jeremićevoj kandidaturi i da bi bilo veoma korisno ako prilikom izbora države iz regiona objedine glasove i tako obezbijede bolju zaštitu svojih interesa na globalnom planu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: