O SPD-u
669

Komšić: Grehota je rasipati snage, ovo je jedan od mojih zadnjih pokušaja da nešto učinimo

Piše: R. D.
Na obilježavanju godišnjice Bitke za ranjenike u Jablanici, odgovarajući na pitanja novinara, Željko Komšić dotakao se i aktualne teme osnivanja Pokreta socijalne pravde i demokratije (SPD).

Komentarišući današnju izjavu Nermina Nikšića da ba ovim procesima profitira samo SDA, Komšić je kazao da ne vjeruje u to.

"To nema veze, ja samo znam da mi koji se volimo zvati ljevičarima imamo obavezu prema ovoj zemlji da stanemo na pravu stranu. Valjda nam je Bosna i Hercegovina na prvom mjestu", izjavio je Komšić.

Obaveza je grupisati se, nastavio je, jer postoji jako mnogo onih koji dijele ovu zemlju.

"Ake ne možemo, onda ćemo se boriti kako znamo dalje, svako svojim putem. Šteta je, grehota je tu snagu koja postoji i koju su izbori pokazali, rasipati. Šteta je da ljudi gube povjerenje u ideju bez obzira kako se ona zove u pojedinom trenutku", odgovorio je Željko Komšić.

Kazao je da ne zna šta će biti s Pokretom, da ako projekat ne bude iša, da će DF nastaviti svoju borbu za iste vrijednosti ili ciljeve.

"Obaveza je budemo na neki način zajedno. Ja sam učinio sve što znam ili mogu, da li sam dovoljno znao ne znam, vrijeme će pokazati. Znam da više ne znam šta da radim, sve sam nudio. Nudio sam ujedinjenje, fizičko spajanje, moje povlačenje. Iskreno rečeno nemam ideja, i ovo je jedan od mojoj zadnjih pokušaja da nešto uradimo. Ako ne uspijemo ostaje da se zapitam da li ja to znam raditi", zaključio je Komšić.