BiH
0

Komšić čestitao košarkašima titulu prvaka Evrope

FENA
Ivo Komšić
Ivo Komšić
Povodom osvajanja titule prvaka Evrope, gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić uputio je čestitku igračima i rukovodstvu kadetske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

"Neizmjerno sam sretan što vam uime Gradske uprave Grada Sarajeva, kao gradonačelnik i osobno, mogu uputiti najiskrenije čestitke povodom osvajanja titule prvaka Evrope. Zahvalan sam što ste nam priuštili nezaboravno sportsko veče, kada ste u dramatičnom i neizvjesnom finalu ostvarili fenomenalan uspjeh u najelitnijem evropskom košarkaškom natjecanju. Ovom pobjedom potvrdili ste veličinu izuzetnih sportista i ljudi koji zaslužuju svako divljenje i poštovanje", istakao je Komšić te dodao da je ova titula pokazala kako se mogu odlučnošću, motivisanošću i duhom kolektiva, zajedno sa trenerima i upravom, postizati izuzetni rezultati.

"Istinski se radujem vašem podvigu koji je ujedno podvig našeg grada, te u ovim trenucima tu radost dijelim sa građanima našeg Sarajeva i svim poštovaocima i zaljubljenicima u ovaj sport, što pokazuje i podatak da je sinoć preko 50.000 građana na ulicama proslavljalo ovaj historijski uspjeh", kazao je gradonačelnik u svojoj čestitki.