Već prikupljeno 20.000 potpisa
0

Komšić: 1. korpus ARBiH treba dobiti ulicu u Sarajevu

Piše: Nedžad Jamaković
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Predstavnici Saveza brigadnih udruženja 1. korpusa Armije RBiH Kantona Sarajevo organizirali su potpisivanje "Peticije boraca i građana Sarajeva za dodjelu naziva ulicama s imenom 1. korpusa i njegovih jedinica".

Podršku inicijativi je dao i član Predsjedništva BiH Željko Komšić, kazavši da je njegova podrška logična, jer je i sam bio pripadnik 1. korpusa Armije Republike BiH.

"Jasno je da će ovakvu incijativu podržati svi živi pripadnici 1. korpusa, a naravno i građani Sarajeva. Smatram da se radi o vrijednoj inicijativi koja nikog ne vrijeđa, a ne vidim razloga da 1. korpus Armije Republike BiH ne dobije jednu od ulica u gradu koji je branio", kazao je Komšić.

Inače, kako su nam rekli na štandu ispred Katedrale, odziv je dosta dobar i niko nije imao lošu riječ za inicijativu.

Predsjednik Saveza Ismet Dahić je istakao kako očekuje da i sarajevske općine neke od ulica nazovu imenima slavnih brigada koje su djelovale na njihovom području u sastavu 1. korpusa. On je dodao kako očekuje podršku građana da jedna od ulica ili trg u centru grada ponesu ime 1. korpusa Armije Republike BiH.

Remzija Mandal iz Udruženja 1. slavna - 111. viteška brigada je kazao da kampanja traje već neko vrijeme te da je i prije današnjeg potpisivanja peticije prikupljeno oko 20 hiljada potpisa. "Da nije bilo 1. korpusa ko zna kako bi se sve završilo. S pravom se nadamo velikoj podršci građana i realizaciji inicijative", kazao je Mandal.