{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komšić: 1. korpus ARBiH treba dobiti ulicu u Sarajevu

S
30.3.2012. u 12:52
0
0
Komšić: 1. korpus ARBiH treba dobiti ulicu u Sarajevu
0
Predstavnici Saveza brigadnih udruženja 1. korpusa Armije RBiH Kantona Sarajevo organizirali su potpisivanje "Peticije boraca i građana Sarajeva za dodjelu naziva ulicama s imenom 1. korpusa i njegovih jedinica".
Podršku inicijativi je dao i član Predsjedništva BiH Željko Komšić, kazavši da je njegova podrška logična, jer je i sam bio pripadnik 1. korpusa Armije Republike BiH.

"Jasno je da će ovakvu incijativu podržati svi živi pripadnici 1. korpusa, a naravno i građani Sarajeva. Smatram da se radi o vrijednoj inicijativi koja nikog ne vrijeđa, a ne vidim razloga da 1. korpus Armije Republike BiH ne dobije jednu od ulica u gradu koji je branio", kazao je Komšić.

Inače, kako su nam rekli na štandu ispred Katedrale, odziv je dosta dobar i niko nije imao lošu riječ za inicijativu.

Predsjednik Saveza Ismet Dahić je istakao kako očekuje da i sarajevske općine neke od ulica nazovu imenima slavnih brigada koje su djelovale na njihovom području u sastavu 1. korpusa. On je dodao kako očekuje podršku građana da jedna od ulica ili trg u centru grada ponesu ime 1. korpusa Armije Republike BiH.

Remzija Mandal iz Udruženja 1. slavna - 111. viteška brigada je kazao da kampanja traje već neko vrijeme te da je i prije današnjeg potpisivanja peticije prikupljeno oko 20 hiljada potpisa. "Da nije bilo 1. korpusa ko zna kako bi se sve završilo. S pravom se nadamo velikoj podršci građana i realizaciji inicijative", kazao je Mandal.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: