Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U Bih vlada opšta anomija stanje bezakonja. Sudije i tužioci ne rade po zakonu njihova volja je zakon jer iura novit curia. Zato misle da im ne trebaju zakoni. Lopata i govnjava motka je metod za reformu pravosuđa da se izbaci svo đubre. Bez makroa ne mogu funkcionisati. Ne znaju i neće da rade po zakonu a i ne usuđuju se. Svoj okot zapošljava ju pa je sudska vlast nasledna i partijska.
Neka i nad njima ima neko. Politicari se ne boje Incka i bonskih ovlasti, oni se boje neovisnog pravosuđa. Sadasnji nosioci funkcija u pravosuđu su direkekno povezani sa koruptivnim i protiv ustavnim djelovanjem lidera mnogih POLITICKIH stranaka.
A kako moze biti "parlamentarni, a nestranački"? To je contradictio in adjecto. Isto ko kad bi se kazalo "okrugli trougao"? Sjo, što i ovi parlamentarci mogu pričati bajke...