BiH
195

Komisija za sigurnost KS utvrdila propuste u slučaju Dženan Memić, otac Muriz uvjeren da mu je sin ubijen

Piše: M. N.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U Sarajevu je danas održana sjednica Komisije za sigurnost Skupštine KS na kojoj je ad hoc tijelo koje je formirano za slučaj Dženana Memića podnijelo izvještaj. Advokat porodice Memić Ifet Feraget kazao je za Klix.ba kako je utvrđen čitav niz velikih propusta.

"Dogovoreno je da se o konkretnim propustima i imenima ne govori do sjednice Skupštine KS 31. januara kada će biti prezentiran izvještaj, Skupština KS je nadležna za poduzimanje konkretnih mjera. Otac Muriz mi je rekao kako je sada uvjeren da je njegov sin Dženan ubijen, a i ja sam", rekao je Feraget.

U Kantonalnom sudu Sarajevo danas je održano i ročište Ljubi i Bekriji Seferoviću koji su optuženi u ovom slučaju. Ljubo je optužen za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa i krivično djelo neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, a Bekrija za krivično djelo sprečavanja dokazivanja.

Na današnjem ročištu trebala je svjedočiti jedna od Bekrijinih vanbračnih supruga koja je iskoristila svoje zakonsko pravo i odbila svjedočiti. Na današnjem ročištu trebalo je svjedočiti njihovo troje djece, ali je, kako Feraget kaže, tužilac odustao od ovih svjedoka.