{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komisija za finansije dala negativno mišljenje Prijedlogu seta zakona o akcizama

Piše: Er. M./Klix.ba
14.12.2017. u 19:37
50
32
Komisija za finansije dala negativno mišljenje Prijedlogu seta zakona o akcizama
50
Komisija za finansije dala negativno mišljenje Prijedlogu seta zakona o akcizama
Komisija za finansije i budžet PSBiH u dala negativno mišljenje Prijedlogu seta zakon ao akcizama
U toku pauze u zasijedanju Zastupničkog doma PSBiH zasijedala je Komisija za finansije i budžet koja je dala negativno mišljenje Prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o akcizama BiH.
Kolegiji Zastupničkog doma PSBiH ranije je kazao kako parlamentarne komisije nemaju pravo da se izjašnjavaju o setu zakona o akcizama s obzirom na to da su izmjene Zakona o akcizama BiH uvrštene na dnevni red po hitnom postupku.Naime, problem je nastao kada je usvojeno da Zastupnički dom PSBiH razmatra set zakona o akcizama na prijedlog Doma naroda PSBiH, a ne Vijeća ministara.

Vijeće ministara je u parlamentarnu proceduru uputilo set zakona o akcizama po skraćenom postupku koji podrazumijeva i komisijsku fazu.

Međutim na Domu naroda PSBiH usvojen je zaključak kojim se predlaže da se Zastupnički dom o ovim zakonima izjašnjava po hitnom postupku što je u konačnici prihvaćeno. Opozicione stranke i SDS upozorili su kako je sve urađeno kako bi se izbjeglo izjašnjavanje Komisije za finansije u kojoj se većina protivi usvajanju seta zakona o akcizama.

Komisija za finansije i budžet Zastupničkog doma PSBiH dala je negativnu Prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o akcizama BiH koji je uputilo Vijeće ministara BiH (skraćeni postupak), ali to u konačnici ne utječe na današnji dnevni red s obzirom na to da se na dnevnom redu nalazi Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o akcizama BiH čiji je predlagač Dom naroda PSBiH (hitni postupak).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: