{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komisija potvrdila Zvizdića za mandatara Vijeća ministara BiH

F
FENA
10.2.2015. u 13:04
0
9
Komisija potvrdila Zvizdića za mandatara Vijeća ministara BiH
0
Komisija potvrdila Zvizdića za mandatara Vijeća ministara BiH
Denis Zvizdić (Foto: Klix.ba)
Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara Bosne i Hercegovine danas je potvrdila kandidata Stranke demokratske akcije (SDA) Denisa Zvizdića za mandatara Vijeća ministara BiH.
Sedam članova Komisije bilo je za, jedan član bio je protiv (Fehim Škaljić - Savez za bolju budućnost - SBBBiH), dok su dva člana bila suzdržana i to Zaim Backović (Bosanskohercegovačka patriotska stranka -BPS) i Mirsad Mešić (Socijaldemokratska partija - SDPBiH).

Predsjedavajući Komisije i poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Asim Sarajlić kazao je da su razgovori predstavnika stranaka parlamentarne većine o raspodjeli pozicija u toku te je izrazio nadu da se u što skorijem vremenu vlast u cijelosti formira, odnosno izvršna vlast u Federaciji BiH i BiH.

Sarajlić nije mogao govoriti o raspodjeli ministarskih pozicija u Vladi Federacije BiH, ali je naglasio da je stupanjem na dužnost novog predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH otvoren put za okončanje formiranja vlasti u Federaciji BiH.

Također, nije mogao govoriti ni o tome koje pozicije kojoj stranci pripadaju u Vijeću ministara BiH, ali je izrazio očekivanje da bi i ovaj organ izvršne vlasti trebao biti uskoro fomriran.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: