{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komisija potvrdila Zvizdića za mandatara Vijeća ministara BiH

F
10.2.2015. u 13:04
0
9
Komisija potvrdila Zvizdića za mandatara Vijeća ministara BiH
0
Komisija potvrdila Zvizdića za mandatara Vijeća ministara BiH
Denis Zvizdić (Foto: Klix.ba)
Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara Bosne i Hercegovine danas je potvrdila kandidata Stranke demokratske akcije (SDA) Denisa Zvizdića za mandatara Vijeća ministara BiH.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Sedam članova Komisije bilo je za, jedan član bio je protiv (Fehim Škaljić - Savez za bolju budućnost - SBBBiH), dok su dva člana bila suzdržana i to Zaim Backović (Bosanskohercegovačka patriotska stranka -BPS) i Mirsad Mešić (Socijaldemokratska partija - SDPBiH).

Predsjedavajući Komisije i poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Asim Sarajlić kazao je da su razgovori predstavnika stranaka parlamentarne većine o raspodjeli pozicija u toku te je izrazio nadu da se u što skorijem vremenu vlast u cijelosti formira, odnosno izvršna vlast u Federaciji BiH i BiH.

Sarajlić nije mogao govoriti o raspodjeli ministarskih pozicija u Vladi Federacije BiH, ali je naglasio da je stupanjem na dužnost novog predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH otvoren put za okončanje formiranja vlasti u Federaciji BiH.

Također, nije mogao govoriti ni o tome koje pozicije kojoj stranci pripadaju u Vijeću ministara BiH, ali je izrazio očekivanje da bi i ovaj organ izvršne vlasti trebao biti uskoro fomriran.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: