{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komemoracija i ukop dr. Ilijasa Tanovića

F
9.7.2010. u 08:42
0
1
Komemoracija i ukop dr. Ilijasa Tanovića
0
Komemoracija i ukop dr. Ilijasa Tanovića
Dr. Ilijas Tanović (Foto: FTV)
U 68. godini života prekjučer je u Sarajevu preminuo dr. Ilijas Tanović, redovni profesor na Odsjeku za slavenske jezike i književnosti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.
Kao lingvist i metodičar bavio se proučavanjem metodike nastave stranih jezika, teorijom prevođenja, frazeologijom ruskog i bosanskog jezika. Držao je predavanja na Filozofskom fakultetu u Ljubljani, Zadru i Grazu. Bio je dugogodišnji šef Odsjeka za slavenske jezike i književnosti, a u jednom periodu bio je vršilac dužnosti dekana Filozofskog fakulteta u Sarajevu. Osim toga, obavljao je i dužnost pomoćnika ministra za nauku u Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta Federacije Bosne i Hercegovine.

Za dostignuća u unapređenju učenja ruskog jezika u Bosni i Hercegovini uručeno mu je 2007. godine visoko priznanje, „Puškinova medalja“, koju mu je dodijelila Ruska Federacija.

Komemorativna sjednica održat će se danas u 11 sati u amfiteatru Filozofskog fakulteta u Sarajevu, a dženaza će biti obavljena u 15 sati na Gradskom groblju „LAV“, saopćeno je iz Dekanata Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: