U SDA ogorčeni
0

Kome smetaju Bakirovi plakati?

Sarajevo-x.com
Bakir Izetbegović
Bakir Izetbegović
Stranka demokratske akcije izrazila je žaljenje što su pojedine ulice Sarajeva pretvorene u ruglo zbog trganja i uništavanja predizbornih plakata SDA i Bakira Izetbegovića, kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

"Trganjem plakata ne može se spriječiti izborna pobjeda onih u kojima narod prepoznaje predvodnike koji im mogu ponuditi bolju alternativu za budućnost. Kako se i sami građani mogu uvjeriti, primitivni pojedinci posebno su bili aktivni na cestovnoj relaciji od "Grasa" do Dobrinje u Sarajevu, gdje pokidani plakati pružaju ružnu sliku svakome prolazniku", saopćeno je iz SDA.

Ističu kako, iako su oni očekivali korektnu predizbornu kampanju, pojedinci ipak žele svoju nemoć pokazati na vrlo neukusan način.

"Uklanjanje i trganje plakata nije samo vandalski čin, već i nedostatak demokratije i tolerancije, te prekršaj kojeg treba kazniti s obzirom da se radi o uništavanju tuđe imovine i skrnavljenju ulica. Stranka demokratske akcije (SDA) poziva sve nadležne organe vlasti da poduzmu zakonske mjere protiv svih onih koji svojim djelovanjem narušavaju legalitet kampanje, a političke subjekte da na kulturan i civiliziran način vode predizbornu kampanju, jer time pokazujemo svoju zrelost i borbu za opće, a ne za lične ciljeve", saopćeno je iz stranke.