|

Kome smeta lijepo uređena Aleja ambasadora?

Kome smeta lijepo uređena Aleja ambasadora?
1
S
Sarajevo-x.com
29.11.2010. u 23:59
11
komentara
1

dijeljenja
Kome smeta lijepo uređena Aleja ambasadora?
Aleja ambasadora u Sarajevu već izvjesno vrijeme je na meti vandala. Samo u proteklih nekoliko mjeseci uništeno je 30 lipa i nekoliko ploča s imenima ambasadora. Kome i zašto smeta Aleja ambasadora?
Aleja ambasadora je jedna od najljepših šetnica u Sarajevu. Građani, pogotovo u vrelim ljetnim danima, odmor i dašak spasa od užarenog asfalta traže upravo tu.

Međutim, vandali gotovo svakodnevno uništavaju klupe, kuće za odmor, smeće bacaju pored korpi za otpatke, čupaju iz korjena zasađene lipe i uništavaju ploče s imenima ambasadora.

Nedavno su pojačane policijske patrole Alejom, međutim vandalizam se nastavlja. U proteklih nekoliko dana uništena je 21 lipa, oštećeno pet klupa, a deset kanti za otpatke bačeno u Miljacku.

Ko uništava Aleju ambasadora?

Ko svoju "silu i bijes" iskazuje uništavajući javno dobro? Kome smeta drveće koje život znači? Na kojoj grani je zapela krilatica "Gdje god nađeš zgodno mjesto, ti drvo posadi"? Zar zaista živimo sa takvim zvijerima kojima smeta, ionako malo preostalih, lijepo uređenih zelenih površina?

Spomenimo da od danas sarajevsku ulicu Topal Osman paše, odnosno šetnicu pored Miljacke, krasi nova aleja lipa.

Nova aleja lipa u Novom Sarajevu

Nadamo se da ćemo dočekati hlad 28 novozasađenih lipa, drveća koje simbolizira ljubav i mir…
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...