{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komandant EUFOR-a pohvalio napredak BiH u reformi odbrane

F
27.3.2008. u 21:25
0
0
Komandant EUFOR-a pohvalio napredak BiH u reformi odbrane
0
Komandant EUFOR-a pohvalio napredak BiH u reformi odbrane
Komandant EUFOR-a, generalmajor Ignacio Martín Villalaín, prisustvovao je danas u Doboju ceremoniji potpisivanja sporazuma o prenosu vlasništva nad vojnom imovinom sa bivših vojski Federacije BiH i Republike Srpske na Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine.
Sporazum se odnosi na pokretna vojna sredstva, kao što su oružje, municija i eksplozivi, i na drugu pokretnu vojnu imovinu kao što su radarske stanice i vozila.

Govoreći na ceremoniji potpisivanja "Sporazuma o konačnim pravima i obavezama u vezi pokretne vojne imovine" general Villalaín je rekao:

“Današnji događaj predstavlja još jedan značajan iskorak za ovu zemlju. Srdačno pozdravljam potpisivanje sporazuma i čestitam svim učesnicima na njihovoj viziji, predanosti i jasno iskazanoj odlučnosti da ovoj zemlji i njenim oružanim snagama osiguraju stabilnost i uspješnu budućnost".

“Dio naše ključne operativne uloge u reformi odbrane je da osiguramo da se na državni nivo i na Oružane snage BiH postupno prenese sve više nadležnosti. Potpisivanje ovog sporazuma je još jedan korak u tom pravcu i još jedna potvrda izvanrednog napretka koji je zemlja ostvarila u reformi odbrane", navodi se u saopćenju iz EUFOR-a.

“Misija EUFOR-a je da doprinese očuvanju stabilnog i sigurnog okruženja u Bosni i Hercegovini. Ovaj sporazum će imati snažan efekat u tom domenu. Moj zadatak, kao komandanta EUFOR-a, je da održavam blisku i uspješnu saradnju sa Ministarstvom odbrane i Oružanim snagama BiH, pružajući im savjete i podršku u obuci i vojnim operacijama koje zajednički izvodimo. Drago mi je što prisustvujem potpisivanju ovog značajnog dokumenta", saopćeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
SDA će za člana Predsjedništva BiH kandidirati?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: