{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komandant EUFOR-a Anton Waldner posjetio ZDK

F
13.1.2018. u 16:04
3
13
Komandant EUFOR-a Anton Waldner posjetio ZDK
3
Komandant EUFOR-a Anton Waldner posjetio ZDK
Foto: FENA
Predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Jasmin Duvnjak i sekretar Skupštine Ibrahim Avdagić primili su danas u radnu posjetu delegaciju Mirovnih snaga EUFOR-a u Bosni i Hercegovini, koju je predvodio komandant mirovnih snaga EUFOR-a generalmajor Anton Waldner.
Tokom sastanka razgovarano je o aktuelnoj ekonomskoj, socijalnoj i bezbjedonosnoj situaciji u Zeničko-dobojskom kantonu (ZDK).

Generalu Waldneru su prezentirani relevantni službeni podaci svih policijskih struktura o stanju sigurnosti u ZDK-u koje se ocjenjuje kao zadovoljavajuće i kroz analize presjeke stanja kriminaliteta, sigurnosti u saobraćaju i oblasti javnog reda i mira.

U svim tim segemenata bilježi se značajno poboljšanje i unapređenje stanja, iako određene situacije uzrokovane socijalno-ekonomskim situacijama koje se dešavaju i u drugim dijelovima BiH znaju uznemiriti javnost u tom dijelu zemlje.

"Naša današnja posjeta ZDK-u je planirana u okviru obilaska Euforovih LOT kuća na ovom području i da se više upoznamo o sigurnosti na ovom području kroz saradnju s lokalnim vlastima u kantonu i općinama, obzirom da smo imali posjetu i lokalnoj zajednici u Zavidovićima", rekao je Waldner.

Konstatovano je da je Zeničko-dobojski kanton mirno područje u kojem nema neuralgičnih tačaka ili problema koji su evidentirani u drugim dijelovima BiH, ali da se socijalna i ekonomska situacija treba i mora poboljšati u interesu boljeg života građana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: