Saobraćajna blokada
31

Kolone vozila u Vranduku zbog obustave saobraćaja, a u Vitezu zbog izgradnje kružnog toka

E. M.
Kolone u Vranduku (Foto: E. M./Klix.ba)
Kolone u Vranduku (Foto: E. M./Klix.ba)
U tunelu Vranduk na magistralnom putu M-17 u potpunosti je obustavljeno odvijanje saobraćaja zbog asfaltiranja, a ponovno puštanje vozila se očekuje u 13:30 sati.

Brojni vozači i jutros su bez najave izvođača radova naišli na kilometarske kolone na magistralnom putu M-17 koje su se stvorile u oba pravca zbog asfaltiranja tunela, zbog čega je odvijanje saobraćaja u potpunosti zatvoreno.

Čekanja po dva i više sati na prolasku kroz tunel danas su svakodnevnica, a vozači koji su u mogućnosti koriste alternativni pravac za prolazak dionicom Zenica - Nemila i Nemila - Zenica.

Međutim, problem nije samo na ovoj dionici magistralnog puta. Vozači koji svakodnevno putuju na dionici Zenica - Vitez - Travnik po nekoliko sati čekaju kako bi došli samo do Viteza iz pravca Zenice, a uzrok toga je izgradnja kružnog toka na ulazu u Vitez.

Radovi se odvijaju na magistralnom putu M-5, a kilometarske kolone su svakodnevnica. Vozačima se savjetuje, da svoj put prema Travniku planiraju preko alternativnog pravca Zenica - Ovnak - Travnik, kako bi izbjegli gužvu koja se formira na dionici Lašva - Vitez.

Portal Klix.ba je uputio upit JP Ceste Federacije BiH vezano za radove na ovoj dionici te kada se očekuje njihov završetak, ali odgovor do objave ovog teksta još uvijek nismo dobili.