{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kolona građana ispratila novinara Mirzu Buljubašića na posljednji počinak

Piše: M. N./Klix.ba
21.2.2015. u 15:02
72
Kolona građana ispratila novinara Mirzu Buljubašića na posljednji počinak
72
Veliki broj članova porodice, prijatelja i kolega došao je na Gradsko groblje Bare u Sarajevu kako bi prisustvovali dženazi i ukopu, te se posljednji put oprostili od velikog novinara i čovjeka Mirze Buljubašića koji je preminuo u četvrtak.
Biljubašić se nekoliko godina borio sa teškom bolešću i nažalost izgubio bitku.

Dženazi su prisustvovali njegovi poslodavci bivši i sadašnji, te kolege iz svih medija u kojima je radio tokom bogate novinarske karijere. Tabut je u raku, između ostalih, spustio i njegov sin Faris.

U zgradi RTV Doma jučer je održana i komemoracija na kojoj su svi kazali kako je svijet postao siromašniji za jednu dobru osobu.

"Mirza je bio dobra i plemenita duša, čovjek u pravom smislu te riječi, dobar profesionalac, beskrajno odan kući za koju radi. Živio je punim plućima i mislim da nema čovjeka na ovom svijetu koji može reći i jednu ružnu riječ o njemu", kazao je njegov kolega i prijatelj Mirza Sulejmanović na komemoraciji.

Mirza Buljubašić rođen je 20. maja 1966. godine u Sarajevu. Kao mlad novinar od 1987. do 1990. radio je u više printanih medija: Valter, Expres 071, Oslobođenje, Večernje novine.... Od 1990. do 1992. bio je novinar, urednik, producent na TV Sarajevo. Od 1992. radio je na Radio TV BiH kao urednik u redakcijama unutrašnje i vanjske politike i satelitskog programa. Radio je i kao urednik Informativnog programa na OBN-u, produkcijskoj kući PRIMETIME, TV Alfa te BHT 1. Od 2012. bio je savjetnik izvršnog direktora i koordinator za program na TVSA. Obavljao je i funkciju v.d urednika Redakcije informativnog programa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: