Nije teško napiti se
133

Kolike su cijene alkoholnih pića u parlamentu: Flaša vina 15 KM, pivo samo 1,5 KM

N. V.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Nedavno je objavljen novi cjenovnik u restoranu državnog parlamenta, a sada su na društvenim mrežama postavljene i cijene alkoholnih pića u toj instituciji.
Malo točeno pivo od 0.33l parlamentarci će platiti 1,5 KM, većinu ljutih pića mogu kupiti po cijeni od dvije KM dok neka skuplja poput Chivasa, Jack Danielsa, Viljamovke će platiti četiri KM.

Flaša fina od 0,75l se kreće od 15 do 25 KM, a jedna čaša košta 3 KM.

[FBPOST]https://www.facebook.com/photo?fbid=684428046808934&set=a.531318738786533[/FBPOST]

Od 31. 1. parlamentarci imaju i novi jelovnik u kojem teleća čorba košta nevjerovatnih jedan KM, a seoska čorba dva KM. Glavno jelo kreće se u rasponu od tri do četiri KM, a prilozi su također jedan KM, koliko koštaju i salate. Na sve to ide i desert u iznosu od 1,5 KM koliko koštaju kolači u restoranu državnog parlamenta.

Prostom računicom dolazimo do toga da je za potpuni obrok od recimo teleće supe, ćufti u sosu, riže i deserta potrebno platiti svega šest KM. Ako uz to dodate jedno pivo i bakšiš konobaru, od 10 KM bi vam i dalje ostalo kusura.

Inače, cijena malog točenog piva u sarajevskim lokalima se kreće oko tri KM što je dvostruko više nego u Parlamentu BiH, dok su cijene ćufti otprilike u prosjeku sedam KM što je i više nego dvostruko skuplje od cijena koje važe za parlamentarce. U odnosu na teleću supu od jedan KM, u sarajevskim restoranima ćete je platiti bar pet KM.