BiH
0

Koldžo: U 2016. završetak radova na objektu "Boško Buha", OŠ Aneks, kružni tokovi...

FENA
Protekla godina je bila vrlo uspješna za Općinu Novo Sarajevo, a jedan od osnovnih razloga je izuzetna saradnja svih struktura Općine kazao je danas u Sarajevu načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo.

Koldžo je na pres-konferenciji prezentirao aktivnosti Općine u protekloj 2015. godini te govorio o planovima za narednu.

Najavio je da će Prijedlog budžeta za 2016. godinu, koji je pripreman u protekla dva mjeseca, biti usvojen na sjednici Općinskog vijeća Novo Sarajevo u narednih nekoliko dana. Također je dodao da je Prijedlog napravljen u saradnji sa strukturama Općine i mjesnim zajednicama te da je održano 36 javnih rasprava.

Budžet koji iznosi oko 30 miliona KM, načelnik Koldžo je opisao kao transparentan i vrlo realan, te veći za 13 posto u odnosu na budžet iz 2015. godine.

Govoreći o kapitalnim projektima koje realizira Općina Novo Sarajevo, Koldžo je izdvojio završetak Sportske dvorane na Grbavici u koji je do sada uloženo 8.983.663 KM.

Također je istakao i otvorenje Centra za zdravo starenje u Velešićima u okviru projekta uspostave Mreže centara za zdravo starenje te najavio mogućnost otvaranja još jednog na području općine.

Dodao je sanaciju Memorijalnog centra na Trgu heroja koji je posvećen svim pripadnicima borbenih jedinica iz ove općine, kako i završetak projekta rekonstrukcije Centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo u koji je uloženo 836.000 KM.

Istakao je i sanaciju objekta "Boško Buha" i zgrade Općine Novo Sarajevo, izgradnji i sanaciji cesta, povećanju broja parkinga, izgradnji biciklističke staze, zvučnoj signalizaciji, upravljanju otpadom, sadnji drveća i ostalih projekata koje je ova općina uspješno realizirala u protekloj godini.

Govoreći o planovima za 2016. Koldžo je najavio završetak sanacije objekta "Boško Buha", adaptaciju Osnovne škole Aneks, nabavku opreme za streljanu i kuglanu u Sportskom centru na Grbavici, rješenju saobraćajnih gužvi te gradnji kružnih tokova na Pofalićima i u Hrasnom.