Komentari (44)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
...poštovanje zakona je uvijek bilo svojstveno "budalama". zato smo, zbog brojčane nadmoći "pametnih", u svijetu poznati kao uzor država. toliko uzorna da nas i sirijske izbjeglice zaobilaze.
Nisam glasač Kojovića niti Naše Stranke, ali svaku riječ potpisujem. Bespravna gradnja, ali i loše planirana gradnja, koja dominira Sarajevom, je uzrok najvećeg zla. Zagađenje kojem smo ovih dana svjedoci, će imati strahovite posljedice na razvoj djece. Mentalne sosobnosti će siguno biti reducirane kod djece odrasle u tako zagađenoj sredini. Čitajte malo o utjecaju polutanata na mentalno zdralje, pa se dobro zaptajte hoćete li glasati za legalizaciju nelegalno sagrađenih objekata.
Najvjerovatnije, da bi i ti ilegalci legalno gradili da ne moraju cekati na milost odgovornih. Znate kakva je administracija, a povrh svega treba podplatiti za brze davanje dozvola. Drzava koja provodi zakone je trebala reagovati ODMAH na prvi bespravno sagradjen objekat i ne bi se desilo ovo sada. I sada hoce nesto ilegalno da zakonom pretvore u legalno. Pa to nigdje nema na svijetu. Zato nam je kako nam je.
http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/2252/ Evo za one koji čitaju.....
Pa SDA - ovci su uglavnom kršili zakon o gradnji u KS. Počev od Žutog i ahbaba mu! Sada im treba na przinu omogučiti da sve to legalizuje. Sve to je; ruglo od zgrada, protivno svakom građevinskom i ekološkom smislu! Žuti je ubadao zgradurine tamo gdje nebi ni budala! Isto kao da je završio fakultet kod Bime u Travniku!
Hoće li ikad ovom narodu iz guzice u glavu koliko bespravna gradnja uništava kvalitet života? Trotoar, parking, gradski prevoz... voda, struja, internet, ceste, ništa ne možeš planirat od bespravne gradnje. Jedini u europi sistematski podržavamo haotično stanje u vidu bespravne gradnje i to u glavnom gradu. Kakva smo mi stoka.
Dvije godine ganjam urabanističku dozvolu, dok mi se ljudi smiju i govore "samo zidaj" pa onda rješavaj. Sad vidim da sam levat, al' fakat.
Nisi jedini, nažalost!
https://www.facebook.com/I-ovo-je-Bosna-i-Hercegovina-1484716495169505/
jel šta pričao Odliv mozaka marić :))))))))))))))))
MENE SAMO INTERESUJE , KO LIKOVIMA KOJI GRADE BESPRAVNO UOPŠTE DOZVOLJAVA DA PRIKLJUČE : VODU , KANALIZACIJU,STRUJU ,TELEFON, KABLOVSKU, ITD .... A TREBA , DOZVOLA NA KUČU ZA VEČINU OVIH GORE NAVEDENIH ZNAČI SAMO DA ČITAVU ADMINISTRACIJU TREBA STRELJAT , JER NIKO VIŠE NJIHOVE GREŠKE NE MOŽE ISPRAVITI NITI HOČE A ONI NJIHOVIM NE ZNANJEM NEČE PRIZNATI DA SU POGRIJEŠILI
Hoces ti borcima ARBiH objasniti da sada ne mogu legalizovat svoje kuce. Pa ne legalizuju se trzni centri nego kuce boraca u kojima rjesavaju svoje stambeno pitanje. Meni nije jasno kako moze iko glasati za ovu pokvarenu Nasu stranku i ove pokvarene ljude.
klocu!
Moram imbecilu odgovorit. Riješenje za borce koji 25 godina nakon rata kao prave kuće, tj. 30 000 novih kuća.. nije u legalizaciji objekata. Nego u tome da se pojednostavi i pojeftini procedura za dobivanje dozvole i gradnja zadrži pod kontrolom. Tj. da cijela infrastrukutra prati gradnju. Ali tokmaku kakav si ti i kakvi su ovi što glasaju za ove što "legalizuju" to ne znači ništa, jer nisu makli nikad iz svoje kasabe i ne znaju šta znači hodat po trotoaru!
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
SDA do groba!