Ko je gdje bio
745

Kojović oštro Izetbegoviću: Možeš mene istjerati iz Bosne ali Bosnu iz mene ne možeš!

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Lider Naše stranke Predrag Kojović reagirao je na izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića o tome kako smatra da Kojović nije bio tokom rata u BiH.
Izetbegović je, naime, gostujući na Hayatu, komentirajući navode u javnosti da je lider DF-a Željko Komšić napuštanjem Vlade KS postao izdajnik kazao da je to degutantno, a onda se dotakao Kojovića i drugih.

"Ja ne znam gdje su Forto i Kojović bili u ratu, ili ovi iz SDP-a, oni su bili u Srbiji", rekao je Izetbegović.

Ovu izjavu je na svom zvaničnom Twitter profilu prokomentirao Kojović.

"Bakir Izetbegović laže kada kaže da nisam bio u BiH u ratu. On to odlično zna ali laže...jer je obični lažov. Bakire, možeš mene istjerati iz Bosne ali Bosnu iz mene ne možeš. Ovo je moja domovina isto koliko i tvoja", poručio mu je Kojović.

Inače, Izetbegović je govoreći o političkom preslagivanju u Kantonu Sarajevo rekao da SDA ima podršku naroda, "a oni su imali podršku stranaca koja je bila čudna, bili su uporni i ohrabrivali ih u tome da ostane ta konstalacija na snazi".

"Ali to je prošlost. Ja sam se s ljudima iz međunarodne zajednice dogovorio jer upravo je SDA držao BiH s nekim od tih sila. Moraju promijeniti odnos prema takvoj snazi kakva je SDA", poručio je Izetbegović.