BiH
368

Kojović: Neću dati podršku Čavari koji je u Busovači dočekao ratnog zločinca

Piše: E. G.
Predrag Kojović
Predrag Kojović
Dom naroda Federacije BiH raspravlja o zajedničkoj listi za predsjednika i potpredsjednike Federacije. Očekuje se da lista neće dobiti podršku u ovom Domu, zbog čega je zakazana i još jedna sjednica Zastupničkog doma danas u poslijepodnevnim satima, tako da će lista vjerovatno imati samo podršku Zastupničkog doma.

Za predsjednika Federacije BiH kandidiran je Marinko Čavara iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH, a za dvojicu potpredsjednika Melika Mahmutbegović iz SDA i Milan Dunović iz Demokratske fronte.

Predrag Kojović, delegat Doma naroda iz Kluba Srba je kazao tokom rasprave da neće glasati za zajedničku listu za predsjednika i potpredsjednike. Kazao je da glasati neće zbog toga što je protiv imenovanja Marinka Čavare, čovjeka koji je u Busovači dočekao osuđenika za ratne zločine Darija Kordića, nakon njegovog izlaska iz zatvora poslije odsluženja kazne.

"Kao što nisam glasao ni za Lidiju Bradaru, predsjednicu ovog Doma, koja je također dočekala Kordića u Busovači, kao i predsjednik njihove stranke i član Predsjedništva BiH Dragan Čović, tako neću ni za Čavaru", kazao je Kojović.