Reakcije
1k

Kojović: Mi smo se zvali Šestorka, neka se nova vlast zove Petak 13.

I. P.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Naša stranka održala je u Sarajevu konferenciju za medije povodom dogovora SDA, SBB-a i DF-a da u narednim danima sruše aktuelnu Vladu Kantona Sarajevo.
Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke, kazao je da se dogovor SDA, SBB-a i DF-a svodi na procentualnu raspodjelu vlasti i da se u dokumentu ne spominje nikakav program vođenja kantona.

"Nezadovoljstvo radom ove vlade je potpuna laž. Željko Komšić i Fahrudin Radončić sjede u Vladi FBiH pet godina bez ijednog kilometra autoputa i sa mnogim skandalima. Naša koalicija se zvala Šestorka pa se može reći da se nova koalicija zove Petak 13.", rekao je Kojović.

On je kazao da građani u KS osjećaju promjene i da su aktuelnoj vladi davali podršku.

"Žao mi je, toliko smo toga uradili da bismo 2020. građanima dali značajan porast u kvalitetu života", kazao je na kraju Kojović dodavši da NS nikad anije bila jača i pozvao građane da se sjete ovoga u oktobru 2020.

Aktuelni premijer Kantona Sarajevo Edin Forto kazao je da je smjena vlasti najnormalniji demokratski proces i da se dešava u skladu sa zakonom.

"Onoga trenutka kada se podigne 18 ruku za našu smjenu to će se i dogoditi. Mi ćemo nastaviti raditi sve do tada jer imamo puno posla. Iskreno, žao mi je što su dvije partije napustile Šestorku, rekao je Forto.

Lejla Brčić, aktuelna ministrica pravde KS odgovorila je DF-u i njihovoj optužbi kako NS sarađuje sa strankama koje 'podržavaju Dražu Mihailovića'.

"Ne trebam podsjećati da je ova vlada prva podnijela krivičnu prijavu protiv Ravnogorskog pokreta. Iz te njihove argumentacije vidimo koliko nemaju osnova za ovo što rade osim podjele pozicije", rekla je Brčić