Vlada FBiH
0

Koeficijent 1 za naknade borcima i invalidima

FENA
Na današnjoj vanrednoj sjednici u Sarajevu Vlada Federacije BiH donijela je Odluku kojom je utvrđen koeficijent 1 (jedan) za obračun i isplatu novčanih naknada korisnika boračko-invalidske zaštite i članova njihovih porodica u FBiH za novembar 2010. godine, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Također, Vlada je dala saglasnost na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o načinu i postupku vršenja revizije iz oblasti boračko-invalidske zaštite, te prihvatila Informaciju o dosad dostignutom stepenu revizije korisnika prava iz ove oblasti.

Vlada je donijela rješenje kojim se, na period do 60 dana, odnosno do izbora novih članova, produžava mandat dosadašnjem sastavu Upravnog odbora Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Istovremeno, donesena je i Odluka o raspisivanju konkursa za imenovanje novog saziva Upravnog odbora ovog zavoda.

Nakon što su danas predstavnici Vlade FBiH i Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika postigli sporazum, Federalna vlada donijela je Odluku o akontativnoj osnovici za obračun i isplatu plaća budžetskih korisnika za novembar 2010. godine koja iznosi 330 konvertibilnih maraka.

Ovakva odluka u skladu je sa Zakonom o plaćama i naknadama u organima vlasti Federacije Bosne i Hercegovine i raspoloživim budžetskim sredstvima.