Magistralni put M-17
42

Kod Jablanice se sudarila tri putnička i jedno teretno vozilo

D. Be.
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Zbog saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovala tri putnička i jedno teretno vozilo usporeno se odvija saobraćaj u mjestu Lendava na magistralnom putu Konjic - Jablanica.

Iz Operativnog centra MUP-a HNK za Klix.ba su rekli da se saobraćaj odvija naizmjenično na ovoj dionici magistralnog puta M-17.

Za sada nema informacija o povrijeđenim osobama, a nakon policijskog uviđaja očekuje se normalizacija saobraćaja.

Foto: Čitatelj/Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba

Prema jutarnjem izvještaju BIHAMK-a, na početku ove radne sedmice na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća se bez vanrednih ograničenja, uz uglavnom dobre vremenske uslove.

Jedino ponegdje uz riječne tokove, u ovim jutarnjim satima, magla smanjuje vidljivost.

Na magistralnom putu M-17 na ulazu u Hadžiće zatvorena je jedna traka, pa se na ovom lokalitetu saobraća uz regulaciju semafora. Za ulazak u Hadžiće koriste se alternativni pravci (u oba smjera).

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16:30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Modriča-Gradačac, Semizovac-Olovo-Kladanj, Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Ripač-Dubovsko, Doboj-Rudanka-Johovac, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf - Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.