BiH
29

Koalicija "Zajedno za promjene" u Mostaru počela izbornu kampanju

Klix.ba
Koalicija "Zajedno za promjene" koju čini šest stranaka SPP, SP/U, SDU, DNZ, LDS i SUND, održala je u dvorani Hrvatskog doma herceg Stjepana Kosače u Mostaru prvi predizborni skup kojim je obilježila početak kampanje za predstojeće Opće izbore u BiH koji će se održati 12. oktobra ove godine.

Na skupu su govorili predsjednici stranaka i kandidati za najviše državničke funkcije dok su u zabavnom dijelu nastupili HKUD Rodoč i HKUD Sv. Josip Domanovići.

Predsjednik Stranke penzionera BiH Mehmed Nurkanović je govorio o ovoj populaciji i ljudima treće životne dobi koji su u jako teškom položaj zbog aktualne vlasti i poručio kako penzioneri vjeruju Koaliciji "Zajedno za promjene“ i predsjedničkom kandidatu Živku Budimiru.

Predsjednik Socijaldemokratske unije BiH Nermin Pećanac je govorio o rak rani bh. društva, a to je kriminal i korupcija. Naglasio je kako korupciju čine institucije i kako će ova grupacija stranaka i ljudi stati na kraj kriminalcima te da to nije prijetnja nego činjenica. Naglasio je kako to vladajuće stranke ne žele jer su u proteklom periodu svim agencijama za borbu protiv kriminala srezali i smanjili budžete.

Predsjednik Federacije BiH i Koalicije "Zajedno za promjene" te SPP-a, kandidat za Predsjedništvo BiH Živko Budimir, govorio je o osjećaju odgovornosti prema svim priutnim ali i onima koji će ga podržati, jednako kao i odgovornosti prema svojoj djeci i svim mladim i budućim generacijama. Kratko je prokomentirao i političku konkurenciju, posebno naglasivši da predsjednik HDZ BiH Dragan Čović ima strah jer je rekao da mu nisu neprijatelji Živko Budimir i Martin Raguž, nego ekonomsko stanje zemlje.

"Ja se ne stidim svoje prošlosti nego se ponosim što sam bio i ostao general HV-a i HVO-a. Nemam nikakvih hipoteka prošlosti koje bi me kompromitirale. Zar mislite da mi ne bi do sada nešto izvadili da su imali, da sam negdje počinio ratni zločin ili postupio mimo propisa i zakona", rekao je Budimir.