BiH
143

Koalicija "Prvi mart": Naša generacija je dužna da se bori za ravnopravnost

FENA
Obilježavanju Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine koje je upriličeno danas u Memorijalnom centru Potočari - Srebrenica, prisustvovali su predstavnici koalicije “Prvi mart”, povratnici u RS Mirnes Zahirović i Edin Ikanović.

Zahirović je istakao da je ovo dan kada je većina građana Bosne i Hercegovine glasala za njenu nezavisnost, cjelovitost i suverenost, te dodao da su Bošnjaci koji su se poslije genocida i progona vratili na prostor RS-a tu i danas kako bi se izborili da "Bosne i ovog datuma ima na svakom njenom koraku".

Zahirović je naglasio da su tu da čuvaju mezarja šehida koji su umirali da bi mi danas živjeli, te da je na našoj generaciji dužnost i obaveza da ne zaboravimo i da se borimo za opstanak, ravnopravnost i dostojanstvo.

Ikanović je rekao da su pokazali da su se spremni boriti, da uvažavaju sve građane ove zemlje bez obzira na vjeru i etničku pripadnost, da su u ostvarenju svojih ciljeva dostojanstveni, te da će pokazati da novi naraštaj može promijeniti odnose i nastaviti se boriti za vrijednosti za koje su građani BiH glasali 29. februara i 1. marta 1992., saopćeno je iz Građanske koalicije "Prvi mart".