BiH
0

KO SDU Sarajevo: Mujo Hošić ne može zastupati stavove SDU BiH

FENA
Povodom izjave zastupnika u Skupština Kantona Sarajevo Muje Hošića u kojoj javno navodi da SDU BiH nikada neće stati iza kreditnoga zaduženja koju predlaže Vlade Kantona Sarajevo u novčanom iznosu od 10 miliona KM, za potrebe opstanka i normalizacije rada, Kantonalna organizacija SDU Sarajevo ovim putem informira javnost da Hošić ne može zastupati stavove SDU BiH jer je prema sopstvenoj volji sebe proglasio samostalnim zastupnikom u Skupštini Kantona Sarajevo.

U ovom momentu jedini legitimni zastupnik stranke SDU BiH u skup Kantona Sarajevo je Mira Jurić, saopćeno je iz Press službe KO SDU BiH Sarajevo.

Kada je u pitanju kreditno zaduženje Kantona Sarajevo KO SDU Sarajevo na svojim prethodnim sjednicama nije razmatrala niti jedno konkretno pitanje sa današnje sjednice Skupštine KS. Kao što je poznato iz prethodnih saopćenja KO SDU Sarajevo je ranije dala punu podršku radu Vlade Kantona Sarajevo.

Ukoliko je prijedlog o kreditnom zaduženju došao ispred Vlade Kantona Sarajevo KO SDU Sarajevo podržava donošenje takve odluke od strane Skupštine Kantona Sarajevo.

Imajući u vidu sve gore navedeno Hošić nije mjerodavna osoba za zastupanje interesa i iskazivanje javnih stavova SDU BiH, imajući u vidu da je već pokrenuta procedura brisanja istog iz članstva SDU BiH po odluci Predsjedništva SDU BiH sa hitne sjednice od 13. augusta ove godine a sve na osnovu njegove javne izjave da će djelovati samostalno u Skupštini KS, navodi se u saopćenju.

SDU