BiH
0

KO SDP Tuzla insistira da uprava Avaza kaže šta tačno imaju sa Miškovićem

FENA
Kantonalni odbor SDP-a Tuzla želi još jednom naglasiti svoj stav kako je uvijek dobrodošao svaki pošten kapital uložen u naš grad i državu.

"Mi u SDP-u samo tražimo da nam se odgovori na jedno jednostavno pitanje: da li Miroslav Mišković i Delta imaju veze sa najavljenom investicijom u Tuzli? Odgovor na ovo pitanje opredjeljuje stav SDP-a BiH, Kantonalnog i Općinskog odbora, te općinske administracije na čelu sa načelnikom Jasminom Imamovićem", navodi se u saopćenju te stranke.

Dodaje se da su uzaludni pokušaji traženja disidenata unutar SDP-a i njenog rukovodstva. Naglašava se da konkretno o ovom pitanju, kao i svim ostalim, postoji potpuno jedinstvo kako Glavnog odbora, Predsjedništva SDP-a, kantonalnog i općinskog odbora SDP-a Tuzla, tako i načelnika Jasmina Imamovića koji je lično inicirao stavove stranačkih organa da bi se lakše mogao obračunati sa očiglednom prevarom i kriminalom, i u tome ima punu podršku SDP-a BiH u cijelosti.

"Avazu ne mogu pomoći ni ponovni bjesomučni napadi na predsjednika SDP-a BiH zasnovani na lažima zbog kojih je Avaz već do sad izgubio kroz sudske presude rezultatom 7:0. Nikada niko iz SDP-a neće prihvatiti da pitanje plasmana sumnjivog kapitala iz inozemstva prođe bez našeg suprotstavljanja, a pogotovo ne uz našu suglasnost", navodi se u saopćenju KO SDP BiH Tuzla.