{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


KO SDP BiH ZDK: SDA se ne može naviknuti na ulogu opozicione strane

F
10.8.2012. u 16:59
0
4
KO SDP BiH ZDK: SDA se ne može naviknuti na ulogu opozicione strane
0
KO SDP BiH ZDK: SDA se ne može naviknuti na ulogu opozicione strane
Kantonalni odbor SDP BiH Zeničko-dobojskog kantona oglasio se danas saopćenjem za javnost u kojem se navodi, kako u ovoj stranci smatraju da se SDA i dalje ne može naviknuti na ulogu opozicione strane na političkoj sceni BiH.
"Zato i pišu pamflete koji nemaju veze sa trenutno realnim stanjem. Vrlo je interesantno kako je gospoda u SDA naprasno postala svjesna krize i trenutačne situacije u kojoj se nalazi BiH i to tek odlaskom u redove opozicije, odnosno, odlaskom sa rukovodećih funkcija.

SDA- ovska teza o kršenju Ustava i zakona je postala besmislena i koristi su u manipulacione svrhe. To potvrđuje i odbijanje apelacije Miralema Galijaševića, sada već bivšeg predsjedavajućeg Skupštine ZDK, od strane Ustavnog suda FBiH. SDA konstatno i isključivo samo sebi i svojim članovima prišiva ekskluzivitet patriote“, pišu iz KO SDP BiH ZDK.

Iz SDP-a navode kako su redovi ove stranke satkani od patriota, dokazanih branitelja bedema države BiH.

„Te patriote u kontinuitetu rade na izgradnji države i pravnog sistema, kojeg su urušile upravo one patriote iz SDA, koje su ustrajno pljačkali i uništavali našu državu i doveli je na ivicu opstanka u političkom i finansijskom smislu. Da li su SDA-u država i njeni građani zaista iznad stranke i njihovih članova, imali su priliku pokazati u proteklih 20 godina. SDA je nakon 20 godina vladavine danas Bosancima i Hercegovcima dala državu na koljenima“ stoji u saopćenju Kantonalnog odbora SDP BiH ZDK.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: