|

KO SDA: Ostavka ministrice Bogunić potvrđuje Konakovićevo nasilje nad zakonom

KO SDA: Ostavka ministrice Bogunić potvrđuje Konakovićevo nasilje nad zakonom
6
A. P.
20.7.2019. u 12:05
27
komentara
6

dijeljenja
KO SDA: Ostavka ministrice Bogunić potvrđuje Konakovićevo nasilje nad zakonom Foto: H. M./Klix.ba
"Ostavka ministrice za obrazovanje, nauku i mlade KS Zinete Bogunić, praćeno jasnim obrazloženjem, dokazuje da unutar aktuelne Vlade KS ne postoje uslovi za zakonit i savjestan rad", poručuju iz Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA).
KO SDA poručuje da je nakon ostavke svima jasno da je ovakav razvoj događaj "posljedica beskrupuloznog pokušaja Elmedina Konakovića da, protivno zakonu, ostvari punu političku kontrolu nad svim sektorima u KS, uključujući i visokoobrazovne institucije".

Ministrica Bogunić jedina od aktuelnih ministara u Vladi KS ima čvrst osjećaj odgovornosti i poštovanja zakonskih obaveza, čime je zaslužila poštovanje od svih dijelova javnosti.

"Njenim odlaskom, Fortina Vlada KS gubi jedinog ozbiljnog ministra u svome sastavu, a preostali dio Vlade KS je sveden na skupinu amatera, koja će provoditi nezakonite naloge Elmedina Konakovića i dijeliti budžetski novac njegovim stranačkim i 'poslovnim' partnerima, kao što je potvrdila i posljednja afera u Turističkoj zajednici. Niz afera sa pronevjerom budžetskog novca, te Konakovićevo nasilje nad zakonima, ukazuje da je Fortina vlada krenula u vlastito samouništenje, jer Vlada KS koja je u ovako kratkom roku prekršila ovoliko zakona i proizvela čitav niz afera ne može tražiti dodatno povjerenje", navode iz SDA.
Prijavi grešku


Komentari (27)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...