{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ko je vršilac dužnosti glavnog revizora RS-a: Jovo Radukić iza sebe ima niz sumnjivih afera

18.10.2017. u 11:47
8
40
Ko je vršilac dužnosti glavnog revizora RS-a: Jovo Radukić iza sebe ima niz sumnjivih afera
8
Ko je vršilac dužnosti glavnog revizora RS-a: Jovo Radukić iza sebe ima niz sumnjivih afera
Jovo Radukić (Foto: Capital.ba)
Narodna skupština Republike Srpske imenovala je, bez opozicije, Jovu Radukića za vršioca dužnosti glavnog revizora Republike Srpske. Opozicija u RS-u tu odluku smatra skandaloznom, što zbog čitavog niza afera koje je svojevremeno imao, što zbog sukoba interesa, budući da je Radukić trenutno na poziciji pomoćnika ministra u Resoru za fiskalni sistem Vlade Republike Srpske.
Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić kazao je za Klix.ba da je izbor vršioca dužnosti skandalozan, uz ostalo i zato što imenovani Jovo Radukić iza sebe ima čitav niz afera.

"Svojevremeno je, 2008. godine, biznismen Jovo Vidović optužio Radukića da ga je reketirao za 100 hiljada KM, za reprogram poreskog duga. Mladen Ivanić ga je 2010. optužio da je učestvovao u montiranju procesa koji se vodio protiv njega na Sudu BiH, a koji je za Ivanića rezultirao oslobađajućom presudom", kazao je Čavić.

Napomenuo je da Jovo Radukić nije mogao biti imenovan zbog sukoba interesa, jer je pomoćnik ministra u Resoru za fiskalni sistem Vlade Republike Srpske, tačnije u Ministarstvu finansija.

"Upravo je Ministarstvo finansija bilo predmet revizorske kontrole stanja u vezi s izvještajem koji je razmatran jučer u Narodnoj skupštini. To je potpuno nezakonito, mimo poslovnika, bez uvodnog izlaganja glavne službe za reviziju. Njima je bio cilj da po svaku cijenu smijene Duška Šnjegotu i da postave svog poslušnika", kazao je Čavić za Klix.ba.

Dodao je da prema Zakonu o glavnoj službi za reviziju javnog sektora RS-a ne postoji nikakva mogućnost da se imenuje vršilac dužnosti, već da Član 10 jasno precizira kako se razrješava dužnosti i bira novi glavni revizor Republike Srpske.

"Od sada možemo samo da očekujemo da će Jovo Radukić predstavljati službu u okviru Ministarstva finansija Republike Srpske. Ja razumijem ministra Zorana Tegeltiju. On je u 2016. godini mjesečno primao platu i naknade u neto iznosu od oko 8000 KM. Pa što bi nekom dozvolio da piše izvještaje koji će ga kompromitovati!?", zapitao se predsjednik opozicionog NDP-a Dragan Čavić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: