{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ko je ko u borbi protiv korupcije u BiH?

17.5.2013. u 18:07
16
4
Ko je ko u borbi protiv korupcije u BiH?
16
Ko je ko u borbi protiv korupcije u BiH?
Antikorupcijska mreža ACCOUNT (Foto: Klix.ba)
Tim Antikorupcijske mreže ACCOUNT kreirao je publikaciju "Ko je ko u borbi protiv korupcije u BiH". Kako je navedeno na današnjoj promociji u Tuzli, u publikaciji su uvrštene sve članice Mreže, relevantne institucije i nevladine organizacije koje svojim aktivnostima daju značajan doprinos borbi protiv korupcije.
“Publikacija će biti dostupna na našoj web stranici. Mogu reći kako je broj organizacija koje pristupaju mreži iz dana u dan veći, a sve organizacije koje žele biti dio Mreže bit će uvrštene u elektronsku formu publikacije”, kazao je urednik publikacije Dalibor Tanić.

U publikaciju su uvrštene organizacije koje nisu članice ACCOUNT-a, ali su istaknute u borbi protiv korupcije i po tome su prepoznatljive u cijeloj Bosni i Hercegovini. Publikacija je, ističu autori, zamišljena i kao jedna vrsta alata za sve organizacije i institucije koje u budućnosti planiraju da se bore protiv korupcije.

Jedan dio organizacija koji je se našao u publikaciji u svojim programima suštinski nisu predvidjele aktivnosti koje se odnose na borbu protiv korupcije, ali se svojim punopravnim članstvom u Mreži obavezuju da će dio svojih aktivnosti posvetiti borbi protiv korupcije. U publikaciji se mogu pronaći informacije koje su prikupljene do 23. aprila 2013. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: