BiH
16

Ko je ko u borbi protiv korupcije u BiH?

Piše: D. Brkić
Antikorupcijska mreža ACCOUNT (Foto: Klix.ba)
Antikorupcijska mreža ACCOUNT (Foto: Klix.ba)
Tim Antikorupcijske mreže ACCOUNT kreirao je publikaciju "Ko je ko u borbi protiv korupcije u BiH". Kako je navedeno na današnjoj promociji u Tuzli, u publikaciji su uvrštene sve članice Mreže, relevantne institucije i nevladine organizacije koje svojim aktivnostima daju značajan doprinos borbi protiv korupcije.

“Publikacija će biti dostupna na našoj web stranici. Mogu reći kako je broj organizacija koje pristupaju mreži iz dana u dan veći, a sve organizacije koje žele biti dio Mreže bit će uvrštene u elektronsku formu publikacije”, kazao je urednik publikacije Dalibor Tanić.

U publikaciju su uvrštene organizacije koje nisu članice ACCOUNT-a, ali su istaknute u borbi protiv korupcije i po tome su prepoznatljive u cijeloj Bosni i Hercegovini. Publikacija je, ističu autori, zamišljena i kao jedna vrsta alata za sve organizacije i institucije koje u budućnosti planiraju da se bore protiv korupcije.

Jedan dio organizacija koji je se našao u publikaciji u svojim programima suštinski nisu predvidjele aktivnosti koje se odnose na borbu protiv korupcije, ali se svojim punopravnim članstvom u Mreži obavezuju da će dio svojih aktivnosti posvetiti borbi protiv korupcije. U publikaciji se mogu pronaći informacije koje su prikupljene do 23. aprila 2013. godine.