Komentari (60)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
24 godine nisu mogli povratiti i obnoviti vrtice koje je TITO sagradio? Jel VAS stid SDAOVCI sta radite sopstvenoj djeci i buducnosti? Na Boga se pozivate a nista ne radite i u svoje familijarne dzepove pare narodne stavljate. Gdje su besplatna fudbalska i kosarkaska igralista ?
@Despot75. cuj gdje su...idi ba na poljine da vidis luxuznih vila...samo ce ti se ukazati gdje su pare...
@Despot75 sto ce ih biti stid????? hodje /I bog/ su snjima jer su obnovili I napravili djamije, !
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Sta ima ko da kontrolise cijenu usluge koju ja dajem. Vlasnik je taj koji ce odluciti o cijeni. Kako u vrticu tako u restoranu, pijaci, bazenu ... Ko voli nek izvoli ... dobrodosli u kapitalizam i demokratiju :)
@toh u kapitalizmu nema subvencija. Ukoliko vlada placa dio cijene ima pravo da postavi uslove pod kojima placa dio cijene, tj da postavi maksimalnu cijenu vrtica. A gazda vrtica, ukoliko se ne slaze sa uslovima ne mora prihvatiti ponudu vlade i onda nema subvencije za korisnike tog vrtica. O kakvom kapitalizmu vi stalno pricate, i kako li to vi zamisljate, oh da mi je samo znati. Usput radim u privatnom sektoru, sto se kaze od jutra do sutra.
Dok sam živa boljet će me duša zbog vrtića na Koševskom brdu, koga pokloniše kineskoj ambasadi na 99 godina... Tri godine mi je dijete bilo na listi čekanja, u međuvremenu išlo u privatni i na kraju krenulo u školu. Toliko
@vektra i Mladen Stojanovic, sad su Francuzi tu Pihh
Neka prave manje ili nikako djece. Neće bit problema sa mjestom u vrtiću. A i u Njemačkoj čujem puni vrtići, ima lista čekanja. Sabura!
Ovdje treba dobro paziti da me dođe do diskriminacije. Dobro znamo da nisu ni uslovi svuda isti. Zar roditelji ne bi mogli izraziti želju da prebace dijete iz javnog u privatni vrtić, jer bi mogli osjetiti da su djeca u privatnim vrtićima povlaštena? I eto komplikacija... Doduše, roditelji uglavnom gledaju da im je vrtić što bliže mjestu stanovanja ili radnom mjestu. Rješenje bi moglo biti u izjednačavanju kvaliteta usluge u javnim i privatnim vrtićima.
privatni vrtici su privatni I mogu da dizu cijene kako hoce. sto je tu nejasno????
cuj glupog pitanja, ko ce kontrolisati ... NIKO... ako imas para saljes u privatni ako nemas ides u drzavni, svugdje je tako..
Sve jasno i nikakav problem.
"ko će"...KO??? a hebem vam pravopis u 3 pm
Katastrofa.
Stvarno je ovo bezobrazno prema nama koji smo bili dovoljno mladi za mir a ne dovoljno stari za rat Pa prošao sam sva ratišta odhranio 3 djece školovao kuću napravio bez feninga pomoći države pa čemu ovo vodi daljem debilizmu nakon što sam sve gotov završio uzet ću djecu i ženu i otići da ne gledam nepravdu prema generaciji 74 75 i 76 maloljetnom borcima
@sabane čitam neki dan subvencije za stanove subvencije za ovo za ono meni subvencija rad od jutra do sutra pa za koga više
A zasto bi neko kontrolisao cijene privatnih vrtica? Nisi u obavezi da ih koristis..
Kakva slucajnost da Fortin kum ima privatni vrtic, bas je sretan
@selmaahmetovic pises gluposti! nemoze drzava da se mijesa u formiranje cijena privatnih poduzeca! slucajno je sda bio 20+ g. na vlasti I pravio I obnavljao djamije a ne skole I vrtice!
Sumnjam da je ovo ministarstvo sposobno uvesti red i kontrolu s obzirom da je u rasulu
Od kada je cijena državnog vrtića 360 KM??? Nije nikada bila. cijena je 50 % navedenog iznosa. "Ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Zineta Bogunić objasnila je za Klix.ba da je u JU "Djeca Sarajeva" ukupna cijena vrtića po jednom djetetu 360 KM" Većina privatnih vrtića, napominjem većina, ne svi, se kreću u rasponu cijna 280-320 KM tako da će i svaki vrtić profitirati.
Vjerovatno je i do sad bilo subvencionirano i roditelji nisu plaćali punu cijenu.
Sto onda ne placate i privatno cuvanje djece. Dali bi mogucnost da neke osobe i zarade nesto malo novca, smanjili bi nezaposlenost a afekat po vas je isti...